Vineri 22 Noiembrie

Două mame din Cluj au renovat saloanele de la Clinica de Oftalmologie. Haideți să le cunoaștem și să le ajutăm - FOTO


Asociația Educalise a transformat trei încăperi destinate exclusiv copiilor din Clinica de Oftalmologie, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, într-un spațiu prietenos cu micii pacienți care au nevoie de investigații la cabinetul de Ortoptică.

Cele două fondatoare ale Asociației Educalise, Cristina Sălăgean și Mădălina Hada, ajutate de 10 voluntari, au reușit, după o muncă susținută de câteva luni să renoveze sala de așteptare a cabinetului de Ortoptică și Oftalmologie Pediatrică. În plus, pereții secției au fost ”îmbrăcați” în picturi, care îi duc pe cei mici cu gândul într-o lume de basm. Conceptul și efortul financiar aparțin exclusiv Asociației Educalise.

Prioritatea noastră este ca cei mici să se simtă bucuroși când vin la medic și să asocieze actul medical cu multă culoare, energie pozitivă și joacă - exact ce le place lor cel mai mult. Am împodobit pereții cu jucării senzoriale, concepute special pentru ca timpul de așteptare să treacă mai ușor, împreună cu elemente care creează impresia unui mic oraș al copiilor. Spațiul nostru este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Desenele au prins viață cu ajutorul voluntarilor, iar pentru munca depusă în spatele acestor creații, suntem recunoscători unui părinte extraordinar, Ioan Sângeorzan, care a împărtășit viziunea noastră și a înțeles importanța acestei inițiative pentru copiii noștri”, a declarat Mădălina Hada, cofondatoarea Asociației Educalise.

oftalmologie 1.jpg

Investiția în sănătate este, în egală măsură, o investiție în educația copiilor, crede Cristina Sălăgean, cofondatoarea Asociației Educalise.

Încă de la înființarea Asociației Educalise, noi, cele două mame din spatele acestui proiect, ne-am propus să aducem culoare în viețile copiilor, fie că a fost vorba despre renovarea unei școli sau a unui salon de spital. De această dată, acest lucru a fost înlesnit de colaborarea bună pe care am avut-o cu dr. Iulia Nemeș și cu întreaga conducere a SCJU Cluj-Napoca. Considerăm că, prin crearea acestui spațiu primitor, copilul vine cu multă curiozitate și deschidere la Clinica de Oftalmologie. Dacă îl ajutăm să lase frica la intrarea în secție, contribuim la educarea și responsabilizarea  micului pacient”, a afirmat Cristina Sălăgean, cofondatoarea Asociației Educalise.

Oftalmologie 4.jpg

Cele două fondatoare ale Asociației Educalise fac acum demersuri pentru obținerea unor fonduri și achiziția unui biomicroscop de care este mare nevoie în cabinetul de Ortoptică.

Alături de investițiile în aparatură medicală esențială, făcute de SCJU Cluj și partenerii instituționali, salutăm efortul Asociației Educalise, concentrat în crearea unei mediu prietenos pentru copii, în care aceștia să se simtă în siguranță și  să vină la medic cu plăcere, contribuind decisiv la realizarea unor relații prietenoase între medic și micuții pacienți”, a declarat Prof.univ. Dr. Simona Nicoară, directorul medical al SCJU Cluj.

Cabinetul de Ortoptică și Oftalmologie Pediatrică din cadrul Clinicii de Oftalmologie - SCJU Cluj este destinat examinării pacientului pediatric și este dotat cu aparatură medicală modernă, cu ajutorul căreia sunt depistate afecțiunile oftalmologice chiar din prima zi de viață. Cabinetul este dotat cu un optotip computerizat pentru examinarea acuității vizuale și cu un tonometru portabil, non-invaziv, ICARE, care determină cu acuratețe tensiunea intraoculară la copii, fără picături. În plus, în secție mai există o cameră obscură cu aparatură medicală destinată examinării copiilor cu vârsta între 4 - 6 ani, dar și examinării prematurilor cu oftalmoscopul indirect. Tot pentru consultațiile pacienților prematuri, clinica este singura unitate medicală de stat din Transilvania, care  dispune de un aparat de electrofiziologie Retimax.

Oftalmologie 2.jpg

În acest moment, Clinica de Oftalmologie dispune de infrastructură, aparatură medicală și de specialiști care pot diagnostica și trata orice patologie oculară, încă de la nașterea copilului, dacă există suspiciuni.

În clinică se fac consultații în regim de ambulatoriu, consulturi preoperatorii si postoperatorii, inclusiv sub sedare, dacă situația medicală impune această procedură.

Programările se fac online AICI.
Asociația Educalise a fost fondată de două mame din Cluj

Asociația Educalise a fost fondată, în 2019, de Mădălina Hada și Cristina Sălăgean, două mame, cu job-uri full time, care în timpul liber au decis să se implice în proiecte caritabile. Fie că era vorba de pictat săli și holuri în spitale de copii, dotarea unor unități sanitare cu aparatură medicală sau amenajarea unor săli multimedia pentru acces mai facil la educație, Mădălina și Cristina spuneau prezent. Iar de 4 ani și-au unit forțele sub numele Educalise, continuă să se implice în acțiuni și proiecte sociale și să facă lucrurile să se întâmple.

collage.png

Foto: Cristina Sălăgean și Mădălina Hada

Comentarii Facebook