Duminica 22 Decembrie

DREPT la REPLICĂ al unei persoane cu handicap, după GESTUL avocatei care a parcat SFIDĂTOR

 

Un clujean cu handicap, care între timp s-a mutat în Anglia, a analizat imaginile surprinse de comediantul clujean Mircea Bravo, care le-a testat ”obrazul” șoferilor care parchează pe locul destinat celor cu handicap. 

 

Buna ziua, numele meu este Marian Oanta si doresc sa imi exprim opinia asupra -argumentului adus de doamna avocata in stirea prezentata in titlu.

 

Voi incepe cu o scurta prezentare, detin o legitimatie de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, (nu doar un dosar medical), o voi atasa in acest mail, detin un automobil adaptat persoanelor cu dizabilitati (frana si acceleratie adaptate la mana) in acest moment locuiesc in Londra si am obtinut dreptul de a parca pe locurile destinate acestor persoane cu nevoi speciale.

 

Argumentul adus de doamna avocata e unul mai josnic decat atitudine ei din videoclipul postat de Mircea Bravo.

 

1. Autovehicului persoanei cu handicap poate fi folosit fara prezenta acestuia doar in scopul persoanei care detine legitimatia de parcare pentru locurile special amenajate persoanelor cu dizabilitati. Am o intrebare? Scopul batranului era ca nepoata sa ajunga la gradinita? Aici nu putem discuta de scopuri morale, e ilegal sa folosesti drepturile unei persoane cu dizabilitati pentru scopurile proprii. Rusinos.

 

2. Sa detii un dosar medical nu iti aduce neaparat dreptul la folosirea parcarii destinata persoanelor cu nevoi speciale.

 

In certificatul meu medical din Londra scrie ca in urma evaluarii pot sa ma deplasez mai mult de 20 de metri dar mai putin de 50 de metri fara un dispozitiv ajutator.


Ce pot face eu in momentul in care locurile destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate ilegal? Ce pot face ceilalti care sunt intr-o situatie similara?

 

Cat timp am locuit in Cluj, sincer absolut niciodata nu am reusit sa parchez pe cele doua locuri, si mentionez ca am stat in Cluj-Napoca o perioada de 12 ani.

 

E nevoie in primul rand de o Educatie Civica, pentru ca atitudinea -doar 5 minute- nu reprezinta o scuza.

 

Eu pot sa spun doar atat, sa le fie rusine celor care folosesc aceste locuri fara a avea dreptul”, ne-a relatat Marian, denumindu-și demersul ”un drept la replică” al unei persoane cu handicap.

 

 

 

 

 

 

Avocata Bianca Perța, cea care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap și a refuzat să plece, a susținut după câteva zile de la momentul în care cazul a devenit public că tatăl ei are certificat de handicap. 

 

Ea a motivat că a oprit cu mașina, în care se afla și propriul fiu, pe locul destinat persoanelor cu handicap pentru a-i duce tatălui ei insulină, acesta aflându-se pe Bulevardul Eroilor. 

 

Cu toate acestea, ea recunoaște că mașina nu avea însemne care să îi permită parcarea.

 

Cu privire la situatiile aparute in presa in ultima perioada, la adresa mea, consider ca o obligatie legala si morala acest drept la replica, avand in vedere modalitatea injusta si dezechilibrata prin care s-a  inteles a se prezenta situatia in presa si online, mai exact s-a trecut dincolo de persoana mea, denigrandu-mi-se familia (copilul minor, sotul, parintii). De aceea consider ca ar fi necesare urmatoarele clarificari:

 

Referitor la discutia cu dl. Mircea Bravo intr-adevar modul in care m-am exprimat la acel moment nu a fost cel mai fericit, de aceea imi cer scuze de la comunitatea persoanelor cu dizabilitati, impresia data de film si postari fiind ca nu-mi pasa de ele. Sub nici o forma nu poate fi vorba de asa ceva, tinand cont ca stiu (din experienta proprie) care sunt greutatile pe care astfel de persoane trebuie sa le infrunte zi de zi”, a afirmat avocata. 

 

Ea a spus că tatăl ei deține certificat de handicap permanent.

Comentarii Facebook