Drulă a dat ordinul! Bărcile cu MOTOR sunt INTERZISE pe Tarnița și Beliș. CE AMBARCAȚIUNI SUNT PERMISE
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a semnat ordinul prin care motoarele pe combustibili fosili sunt interzise pe lacurile Tarnița și Beliș.
”Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigația ambarcațiunilor pe lacurile Tarnița și Fântânele.
Astfel, este interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale.
Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată.
De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervația naturală din jurul lacurilor, cât și pentru turiștii care petrec o vacanță acolo.
Viteza maximă permisă pentru ambarcațiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigație și cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranța turiștilor.
Prin ordinul de ministru se instituie și amenzi contravenționale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum și aplicarea de sancțiuni cade în sarcina autorităților locale.
Clujenii au dreptul la apă curată, turiștii au dreptul la liniște, siguranță și apă în care pot înota fără a fi expuși la substanțe toxice.
Și nu în ultimul rând natura - fauna și flora - din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simț”, a transmis Cătălin Drulă.
Campania de scoatere a bărcilor de pe Tarnița și Beliș a fost susținută de foștii parlamentari Horia Nasra și Adrian Dohotaru.
”Astăzi, ministrul transporturilor, dl. Cătălin Drulă a semnat ordinul prin care motoarele pe combustibili fosili sunt interzise pe lacurile Tarnița și Beliș.
De asemenea, apreciez faptul că dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj s-a implicat activ în această speță și a supervizat personal speța regulamentului.
După doi ani de lupte, mă bucur că ceea ce am început în vara lui 2019, alături de Adrian Dohotaru, fost deputat independent, Ioan Aurel Cherecheș, fost Prefect al județului Cluj, Ioan Alin Danci, fost Subprefect al județului Cluj, s-a materializat astăzi.
Au fost discuții, dezbateri, telefoane primite cu un ton neprietenos, presiuni din partea unor politicieni și șmecheri de ponton dar în final cu toții am obținut o victorie pentru natură, sănătate și sport!”, a precizat fostul deputat PSD Cluj, Horia Nasra, unul dintre cei care a inițiat campania de scoatere a bărcilor poluante de pe Tarnița.
17 Comentarii
Ce diletanti...in loc sa faca bani mai ales de pe Belis..cu construirea de pontoane, hoteluri , pensiuni ca pe Snagov, Balaton, etc astia taie orice sursa de profit...BRAVO IMPRUMUTATI-VA ca este mai bine dupa care o taiati din tara si sa VA PLATIM NOI IMPRUMUTURILE papagalilor.Clujul este de 100 de ori mai poluat..si interziceti circulatia. iar deversarile… Citeste mai departe
@ion: brie ioane...da prost tea mai facut mata...
Abdul , printul desertului , va trebui sa iti lasi unghiile sa creasca ca sa ai cu ce vasli , dromaderule . Ce artist te dadeai si faceai pe toata lumea sarantoaca ca nu are cabana si barca ca tine . Prost neam de om esti .
@andrii popa: asta me caracterizeaza, sa moara Capra vecinului,FRAIERE,Abdul ne da clasa din nou -este Full electrificat in valoare de sute de mii de euro, acum de vor vedea diferentele,fomistii pe mal potentati tot pe apa.
Dohotaru cred ca vei face hemoroizi...sa vedem continuare proiectului cu fose,demolari-vezi cabana lui Ilea fara autorizatie… Citeste mai departe
@andrii popa:
Îți dau
@andrii popa:
Ma **** prost cu tot neamul tău, tu nu poți sa scrii nici pe litere banii care i-am dat eu pe ambarcațiuni electrice! Urmărește-ma Sâmbătă pe fb sa vezi ca nu am renunțat la jet-uri!!! Doar am schimbat locația, pt ca pot! Îți dau
Vreți cu adevărat "Adio poluare"? Desfințate scurgerile ilegale de la cabanele de pe marginea lacului, amendarea celor care au făcut-o și instalarea de fose septice pe cheltuiala proprietarilor, cu controale riguroare de respectare a utilizării/golirii lor. Pînă atunci, clujenii vor continua să bea pișucaca altora, din primăvară pînă-n toamnă.
@ : Daca sunt lasati oameni sa inoate in apa potabila sursa de poluare tot exista. Doar nu crezi ca iese din apa sa se duca la baie (care oricum nu exista in zona sau deverseaza tot in lac resturile).
@clujean: mdaaa...povestea cu ashia si barna....ai pontat mai rar la scoala...dar nui bai...mai poti ajunge politician(LMBTQBRSKKAOO)
@Lulu: ai auzit si tu ca Drula Bretan sa-si schimbe numele in Drizda?