Duminica 8 Septembrie

„E cel mai prost loc în care am locuit vreodată”. Prețuri piperate la chirii în această zonă a Clujului, dar la orice ploaie se umple parcarea de rahat


În zona Iulius Mall proprietarii clujeni scot pe piață apartamente ce pot fi închiriate, în medie, cu 600 euro/lună. Chiriașii însă zic că la unele blocuri de acolo sunt cele mai proaste condiții de care au avut parte vreodată, la Cluj-Napoca. Puțini fac față gălăgiei și canalizării care refulează la orice ploaie pentru confortul de a locui la doi pași de mall. 

„Stau de câțiva ani în Cluj și urmează să schimb chiria. Am găsit un apartament în blocul acela alb-gri, din 2015ish, fix de lângă Iulius Mall, intrarea subterană spre Auchan, și am o întrebare pentru cei ce stau/au stat acolo: apartamentul văzut de mine are 40 mp și... un singur calorifer. Caloriferul respectiv e pozitionat pe un perete comun între living și dormitor, dar asta e tot. Acum, apartamentul e într-adevar pe mijloc, dar e o premiera pentru mine si din păcate și singurul defect al apartamentului. A mai avut cineva acceasi situatie și mă poate ajuta cu o părere?”, a întrebat un chiriaș din Cluj, pe o rețea de socializare.

„Am locuit acolo și pot spune cu mâna pe inimă că e cel mai prost loc în care am locuit vreodată. Calitatea construcției absolut execrabila, rușinos de prost construit, m-am mutat în el la finalizarea construcției, în 2016 deja cădea tencuiala peste tot, prin scară pica efectiv tencuiala de pe pereți.

La un moment dat după o ploaie a refulat canalizarea și a aruncat în parcarea aceea mica din fata și în subteran undeva la 20 cm de rahat, mașinile erau pana la praguri în rahat, am stat o zi în casa pana s-a retras cat de cat și am umblat mai mult de o saptamana cu rahat pe papuci zilnic.

O grămadă de probleme cu vecinii, locuiam la parter si aveam terasa mare care efectiv era inutilizabila, ba aveau tras aerul conditionat la mine in terasa, ba iti aruncau țigări în cap, ba își scurg hainele la tine în cap.

Dacă ai parcare în fata, odată ce scoti masina, nu e sigur că o mai gasesti goala in urmatoarele zile, sunt o grămada care vin la business-urile mici din zona sau chiar la Iulius și parchează acolo ca sa nu plătească.

Blocatoarele sunt inutile, vezi puțin starea lor, toate sunt rupte sau aplatizate, lumea s-a prins că dacă treci cu roata virata peste el îl rupi fără sa iti atinga masina.

Ca și confort termic nu iti fa griji, blocul e călduros, foloseam foarte puțin caldura, în rest, nu-l pot recomanda pentru absolut nimic, ba chiar l-aș evita”, a relatat un chiriaș. 

„Am stat un an în chirie în acel bloc (2016). Probleme:

  • compartimentat prost
  • foarte zgomotoasa zona și jur că auzeam tot ce făceau vecinii (am stat la parter)
  • finisaje foarte proaste (ne auzeam prin termopan lol)
  • s-a inundat odata parcarea si era plina de rahat
  • ne pica curentul de câteva ori pe zi
  • mirosea tot timpul a mcdonalds sau a țevi de eșapament. am avut probleme sa uscam hainele
  • foarte FOARTE cald vara
  • la intretinere stateam la coada old school sa platim

Avantaje: aveai mall-ul și promenada la 2 pași”, explică un alt chiriaș. 

„Am avut niște prieteni care au stat acolo. Da cum te poți aștepta au făcut frig iarna. Dar problema era vara cand efectiv se topeau mai ales ca erau pe fațada vestică. Stau in cartier și cred că din toate clădirile din cartier, și alea informale sincer, blocul ăla e cea mai mare mizerie”, a mai punctat un chiriaș. 

Comentarii Facebook