Duminica 8 Septembrie

E secetă la Cluj, dar Primăria udă pietrele în Parcul Central - FOTO


E cod roșu de caniculă la Cluj, resursele de apă au scăzut dramatic în toată țara. Însă, în timp ce Compania de Apă Someș întrerupe furnizarea apei potabile zilnic în anumite localități pentru că sistemul de alimentare cu apă este suprasolicitat, sistemul de irigare din Parcul Central udă pietrele.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat pentru Știri de Cluj că sistemul de irigare din Parcul Central este alimentat cu apă din Someș și nu din rețeaua de apă a municipiului. Deci nu este vorba de apă potabilă.

Chiar și în acest caz, însă, să udăm pietrele nu are nicio logică.

În contextul valului de caniculă și secetă care afectează România, Asociația Română a Apei trage un semnal de alarmă ca oamenii să sprijine eforturile operatorilor regionali de apă și să economisească fiecare picătură.

„Operatorii regionali de apă depun eforturi considerabile pentru a furniza apă potabilă tuturor cetățenilor, chiar și în aceste condiții meteorologice extreme. Dar, pentru a reuși, avem nevoie și de sprijinul vostru. Vă îndemnăm să fiți responsabili și să folosiți apa cu grijă și măsură. Fiecare gest contează – fie că este vorba de reducerea consumului de apă în gospodărie, de repararea robinetelor care picură sau de colectarea apei de ploaie pentru irigații. Împreună, putem face diferența și asigura resursele necesare pentru toți”, a precizat Asociatia Romana a Apei.

lo.jpeg

Comentarii Facebook