Duminica 22 Decembrie

Elevi cu deficiențe de vedere din Cluj au participat la concursul online de TIC, organizat de Liceul Iris Timișoara


50 de elevi cu deficiențe de vedere din Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău, Târgu-Frumos și Timișoara au participat la concursul de TIC „LUMEA VIRTUALĂ PRIN IRIS”, organizat de către Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara. Cea de-a IX-a ediție a avut loc online, elevii având posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului.

Concursul este extrem de popular în rândul elevilor cu deficiențe de vedere

Dezvoltarea tehnologiei şi avansarea ştiinţei şi, mai ales, a soft-ului special pentru nevăzători oferă un spectru mai larg de meserii pentru aceștia. Ajuns la a IX-a ediție, concursul de TIC „LUMEA VIRTUALĂ PRIN IRIS”, organizat de către Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara a devenit o tradiție și este foarte popular în rândul elevilor cu deficiențe de vedere. 

Anul acesta, a avut loc online, în perioada 22 – 25 noiembrie. La competiţie au participat cei mai buni „IT-işti” din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi deficienţi de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău, Târgu-Frumos, Timișoara). Cei 50 elevi au demonstrat că T.I.C.-ul (Tehnologia Informației și Comunicațiilor) este un bun start pentru viitor.

Concursul național de TIC «LUMEA VIRTUALĂ PRIN IRIS» a oferit elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului și are ca obiective: eliminarea diferenţelor esenţiale dintre oportunităţile de învăţare oferite grupurilor dezavantajate (copii nevăzători, slab văzători, cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorităţii; dezvoltarea creativităţii elevilor, a capacităţii de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei; dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă în elaborarea unui proiect care are o temă dată”, spun reprezentanții Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara.

A existat și o probă pe echipe neomogene (echipe formate cu elevi din școli diferite), care a contribuit la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală, Clubul Lions Diamond, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „Iris” şi Asociația Nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș.


Comentarii Facebook