Elevii care fac naveta cu trenul la Cluj-Napoca, hărțuiți de cerșetorii din gară: „Se țin după tine, e greu să te simți în siguranță”


Elevii care fac naveta cu trenul la Cluj-Napoca sunt agasați zilnic de cerșetorii din Gară. 

O mămică a transmis o sesizare autorităților locale prin care solicită luarea unor măsuri urgente pentru a crește siguranța în zona Pieței Gării. 

Femeia a relatat că persoanele care apelează la mila publicului îi abordează pe copii, iar aceștia se simt în pericol pentru că sunt urmăriți pe stradă, în incinta Gării și în magazinele din apropiere.

Ea a afirmat că nici măcar adulții nu se simt în siguranță în acea zonă, iar unii copii sunt îngroziți când au de-a face cu diverși indivizi dubioși. 

Doresc să semnalez problema care există cu toți cei care apelează la mila publicului din zona Gării. Sunt într-un număr din ce în ce mai mare și abordează elevii care fac naveta în Cluj-Napoca. Este greu să te simți în siguranță în această zonă. 

Vă scriu în calitate de mamă a unui elev de gimnaziu care face zilnic naveta cu trenul. În Piața Gării sunt din ce în ce mai mulți cerșetori de toate spețele. Se țin după tine cerând în continuu, te acostează în magazine, cafenele, inclusiv în incinta Gării.

Susțineți folosirea mijloacelor de transport în comun, dar de siguranța celor care le folosesc, cine se ocupă? Vorbim de situații zilnice, de dimineața și până seara. 

Inclusiv noi, ca adulți, ne simțim în nesiguranță, nu vă gândiți cum se simt toți elevii care folosesc trenul pentru a merge/veni la școală? Vă rog să luați măsuri, pentru că situația este scăpată de sub control.”, a transmis mămica unui elev care face naveta cu trenul la Cluj-Napoca. 


Comentarii Facebook