Miercuri 18 Septembrie

Elevii de la o școală din Mănăștur își pun zilnic viața în pericol ca să ajungă la ore: „Nu așteptați să se întâmple o tragedie”


Elevii de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca își pun zilnic viața în pericol ca să ajungă la ore. Copiii sunt nevoiți să traverseze strada ilegal și să circule pe carosabil din cauza mașinilor parcate pe trotuarele din apropiere. 

Părinții sunt disperați pentru că nu pot să-i însoțească pe cei mici la școală din cauză că elevii desfășoară cursuri în trei schimburi diferite, iar orarul se suprapune cu programul de muncă.   Situația este cu atât mai gravă cu cât în școală învață un număr uriaș de copii, după ce au fost comasați cu o altă unitate de învățământ aflată acum în reabilitare. 

Începând de anul acesta, la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Aleea Moldoveanu nr. 10, au fost transferați toți copiii de la cea de-a doua școală (aceasta fiind în reabilitare, pe strada Retezat), prin urmare traficul elevilor și părinților este foarte mare.

În zonă se află și două clădiri cu grupe de grădiniță – Universul Copiilor, plus Asociația Christiana. Din păcate, siguranța tuturor copiilor este pusă în pericol în fiecare zi.

Nu există treceri de pietoni, iar toate trotuarele sunt ocupate cu mașini parcate ilegal. Am dori, dacă este posibil, montarea de stâlpișori care să împiedice blocarea trotuarelor care duc spre școală, deoarece nu toți părinții au posibilitatea să ducă copiii la școală, având în vedere că orarul este de la 11:20 până la 14:00, respectiv 16:00.

Prin urmare, copiii merg și vin singuri de la școală. Vă rugăm să luați măsuri cât mai repede posibil pentru siguranța multor copii”, a semnalat o mămică. 

Părinții au cerut Primăriei Cluj-Napoca să intervină și să monteze stâlpișori pentru a-i împiedica pe șoferi să pătrundă cu mașinile pe trotuare. 

Începând cu anul școlar 2024, Școala Liviu Rebreanu desfășoară toate orele în 3 schimburi, inclusiv clasele 0-4, la sediul din Aleea Moldoveanu nr. 10.

Toți copiii din zona nu au pe unde să meargă în siguranță, deoarece străzile din jurul Aleii Moldoveanu nu au trotuare și treceri de pietoni. În fiecare zi, copiii traversează ilegal și pun viața în pericol.

În această perioadă de tranziție, este necesară montarea stâlpii care să blocheze parcarea ilegală pe trotuarele din jurul școlii (zona Grădiniței Christiana, pe lângă care se ajunge la Școala Liviu Rebreanu), astfel încât copiii să poată circula în siguranță.

În prezent, toate trotuarele sunt ocupate de vehicule parcate, iar copiii sunt nevoiți să meargă pe stradă, unde circulă vehicule și trotinete electrice.”, a relatat un părinte. 

Un clujean susține că elevii sunt expuși unui pericol iminent, fiind nevoiți să meargă singuri la școală pe carosabil. 

Elevii de la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Aleea Moldoveanu nr. 10, sunt nevoiți să meargă pe stradă până la școală și să traverseze fără a exista treceri de pietoni la intersecțiile din zonă.

Copiii de clasele mici, care sunt nevoiți să meargă singuri la școală din cauza orarului (de la 11:20 la 14:30), nu au loc pe trotuar din cauza mașinilor parcate și sunt obligați să traverseze intersecțiile fără treceri de pietoni, în condiții. în care traficul este intens și se circulă cu viteză mare.

Montarea de stâlpi pentru delimitarea trotuarelor și realizarea unor treceri de pietoni ar contribui la siguranța lor. Vă rugăm să nu așteptați să se întâmple vreun incident tragic pentru a lua măsuri.”, a transmis un clujean. 


Comentarii Facebook