Duminica 8 Septembrie

Elevii unui liceu nu pot învăța în liniște din cauza camioanelor care trec prin zonă: ,,Poluare fonică, dar și poluare a aerului de abia mai poți respira"


Un elev de la Colegiul De Muzică „Sigismund Toduță” susține că orele lor sunt deseori deranjate zgomotul  oribil al traficului din zonă.

Liceul este amplasat pe strada Paris, iar elevii și profesorii nu sunt afectați doar de poluarea fonică ci și de poluarea aerului produsă de mașinile care trec zilnic pe acolo.  Tânărul a sugerat ca pe stradă să le fie interzis accesul mașinilor de mari dimensiuni. 

,,Sunt elev la colegiul de muzică “Sigismund Toduță și mi se pare insuportabil zgomotul traficului de pe strada Paris, care trece tocmai pe lângă clădire.

Și elevii și profesorii sunt tulburați de camioanele mari ce emană nu numai poluare fonică, dar și poluare a aerului de abia mai poți respira. Vă rog să faceți ceva, pietonală sau măcar interzis camioanelor și mașinilor mari, mulțumesc!”, a scris tânărul într-o sesizare dedicată autorităților locale. 

În zona centrală a Clujului, unde este localizat și Colegiul „Sigismund Toduță”  există o limită de tonaj de 3,5 tone, însă autoutilitarele, camioanele și alte mașini mari sub această greutate pot circula pe acolo. 

Comentarii Facebook