Elevul clujean Neag Tudor Brendan a câștigat medalia de aur la Olimpiada „Științele Pământului” din Beijing


Neag Tudor Brendan, elev la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a reușit să câștige medalia de aur la  Olimpiada „Științele Pământului” din China, care a avut loc în perioada 8 -16 august. 

Pe lângă performanța elevului Neag Tudor Brendan din Cluj, alți trei elevi români au reușit performanțe remarcabile: 

  • ⁠Bodor Darius Andrei, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, medalie de argint  
  • Balcu Antonia Ioana, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, medalie de bronz 
  • Luchian Maria Anemona, Colegiul Național Iași, medalie de bronz 

,,Echipa noastră, condusă de doamna Cătălina Șerban, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv de doamna Cristina Pârvu, consilier în cadrul CNPEE,” a transmis pe o rețea de socializare Ministerul Educației. 

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (IESO) este un eveniment educațional pentru elevii de liceu din întreaga lume, organizat de Organizația Internațională pentru Educație în Geoștiințe (IGEO). Scopul său este de a îmbunătăți nivelul educației în domeniul geoștiințelor la nivel mondial și de a sensibiliza publicul cu privire la științele pământului. Este una dintre cele douăsprezece olimpiade internaționale de științe. Prima ediție a IESO a avut loc în Daegu, Coreea de Sud, în 2007, iar de atunci a fost organizată anual, atrăgând în fiecare an peste 200 de elevi din peste 40 de țări și regiuni, potrivit site-ului organizatorilor.

Comentarii Facebook