Duminica 22 Decembrie

Emil Boc nu crede că la Tomorrowland muzica s-a oprit la 1.00 noaptea: ”Trebuie verificat. E o gogoriță”

 

Primarul Emil Boc susține că Untold a adus foarte mulți bani la Cluj, mai mulți ca prima ediție, când orașul a atras 20 de milioane de euro. Cu toate acestea nu a putut oferi încă vreo cifră.

 

Legat de reclamațiile privind muzica dată la maxim până la ora 8.00, Emil Boc a spus că: ”Nu sunt organizator de eveniment ca să pot pronunța. 

 

Am încercat în acești ani să promovez politici care să unească comunitatea. Și în acest caz ascult toate propunerile și ideile care vin de la an la an. M-am uitat la toate sesizările primite la Primărie. În cele 4 zile am primit cam 50 de sesizări pe telefonul Poliției Locale și al Primăriei. La 112 au fost numai două sesizări.

 

Am apreciat faptul că organizatorii au început să se implice tot mai mult pe latura comunitară. Este investiția pe care vor să o facă la Spitalul de Copii, de peste 100.000 de euro, pentru copiii bolnavi de leucemie. Contează acest lucru.

 

După ce se va trage linie, e prea cald să facem bilanțul acum, vom vedea ce lucruri pot fi îmbunătățite pentru a diminua impactul de zgomot, DACĂ ACESTA EXISTĂ.

 

Primăria va încerca să găsească acele căi pentru a uni această counitate. Această manifestare este importantă pentru România, pentru că peste tot s-a vorbit despre România. Oamenii duc mai departe imaginea României, fără să mai vorbim de Cluj.

 

Dincolo de dimensiunea economică, dacă la prima ediție erau vreo 20 de milioane de euro, acum când participarea a fost cu peste... mă gândesc mai mare ca la prima ediție, cu siguranță implicațiile financiare pentru oraș, pozitive, sunt și mai mari”, a declarat Emil Boc la Realitatea FM.

 

Edilul a spus că astfel de evenimente aduc ”copiii” Clujului acasă.  

 

Pe de altă parte trebuie să știm că un oraș își poate menține copiii sau îi poate aduce acasă numai dacă vor fi locuri de muncă. Acest festival la fel ca alte elemente fac parte din acel concept de calitate a vieții care atrage investiții și menține locuri de muncă la Cluj. Faptul că noi nu avem șomaj arată că acest oraș a pornit pe o direcție corectă. 

 

În 2004, Clujul era un oraș cenușiu, lipsit de investiții, izolat, un centru al ultranaționalismului. Acum suntem într-un oraș cu o dimensiune europeană, un oraș care e dorit de toți românii... adică e dorit de majoritatea românilor, dacă ar putea să se mute aici la Cluj. E un oraș cu o calitate a vieții apreciată de cei din afară. Trebuie să îngropăm punctele gospodărești și să asfaltăm alei între blocuri, dar per ansamlul Clujul este pe o direcție bună. Trebuie să înțelegem că veniturile pe care le avem, salariile din privat depind de investiții. 

 

Acest festival este un element important alături de cele care contribuie la calitatea vieții. Suntem în era capitalismului. Banii sunt la cei care decid unde să își amplaseze investițiile. Pentru ei conează să fie într-un loc care are recunoaștere internațională. Acest festival duce imaginea Clujului mai departe. 

 

Eu sunt foarte atent la orice nuanță cu bună-credință exprimată și voi încerca în continuare să iau acele lucruri și să le aduc în discuție într-o dezbatere care să ne unească ca și comunitate. Nu trebuie să o polarizăm într-o discuție pe viață și pe moarte”

 

Despre faptul că la Tomorrowland muzica se închide la ora 1.00 noaptea, primarul a spus că trebuie verificat. ”Cred că este o gogoriță spusă de cineva care nu știe”, a mai completat primarul.

 

Site-ul oficial de la Tomorrowland arată că primarul se înșeală. La ediția 2017 a festivalului, din perioada 20 - 23 iulie și 27 - 30 iulie, ultimele show -uri se terminau la ora 1.00, iar cel din ultima zi, când a mixat Martin Garrix, muzica s-a oprit la ora 0.00. 

 

Tomorrowland este cel mai mare festival de muzică electronică din lume, care se întinde pe durata a două weekend -uri, nefiind găzduit în centrul orașului.

 

Comentarii Facebook