Vineri 22 Noiembrie

Enoriașii unei biserici din Cluj, terorizați de cerșetorii agresivi: „Să trimiteți un echipaj, chiar și în trecere, să descurajăm astfel de situații”


Clujenii care merg la duminica la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Dâmbul Rotund spun că sunt nevoiți să treacă printr-o experiență foarte neplăcută. Între orele 11-12, în zonă s-ar aduna cerșetori care insultă enoriașii, fiind agresivi verbal.

Oamenii au ajuns chiar să solicite Primăriei Cluj să trimită în zonă un echipaj de la Poliția Locală, pentru a descuraja comportamentul plin de tupeu al celor care cerșesc.

„Semnalăm următoarea situație. Duminica, între orele 11-12, curtea bisericii ortodoxe de pe strada C. Coposu 34 este frecventată de cerșetori dubioși și agresivi verbal. 

Avem rugămintea sa trimiteți un echipaj chiar și în trecere pentru a descuraja astfel de situații”, semnalează un clujean.

Cluj-Napoca - raiul cerșetorilor

Cerșetorii din Cluj-Napoca au prins tot mai mult tupeu. Tot mai multe situații ies la iveală în care oamenii sunt de-a dreptul amenințați sau înjurați de către cei care le cer „bunăvoință”. Potrivit primarului Emil Boc, orașul e atractiv pentru cei care apelează la mila publicului, mulți vin din afara județului, însă Poliția Locală încearcă să-i conducă spre localitatea din care au venit. 

„Poliția Locală, pe parcursul timpului și-a rafinat metodele, discuțiile, capacitatea de a dialoga cu oamenii. Avem și persoane care cerșesc în municipiul Cluj-Napoca. Numai în ultimele patru zile, au fost identificate 15 persoane. 

Cele mai multe din afara Clujului. Cei care sunt din afara Clujului, sunt conduși spre localitatea de domiciliu. Nu se permite practicarea cerșetoriei, pentru că asta distruge calitatea vieții de a fi împreună. 

Dacă ai o problemă, îți punem la dispoziție un adăpost, cu condiții civilizate. Am fost în centrele de găzduire temporară, asta fac în fiecare an, să fie totul în ordine. De la personalul medical, la personal de asistență socială, la asigurarea căldurii, a igienei, a trei mese pe zi, cu sprijinul asociațiilor, plus consiliere de specialitate. Tot ce este uman posibil, noi facem. Dacă am lăsa garda jos o săptămână, Clujul ar fi invadat de cerșetorie, ar deveni un loc în care să nu se simtă bine nici o ființă”, a spus primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Bilanțul Poliției Locale arată că în anul 2023 au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și 21 minori. Numărul de cerșetori care vin la Cluj-Napoca este în creștere an de an.

Persoanele care au fost depistate apelând la mila publicului, din alte localități: (jud. Cluj: Sânnicoara, Apahida, Mărtinești, Tureni, Turda, Florești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Panticeu, Fodora, Florești, Huedin, Dej, jud. Mureș: Iernut, Cipău, Mica, Sâmpaul, Târgu Mureș, Ogra, Band, jud. Timiș: Timișoara, Cottlab, Recaș jud. Sălaj: Dragu, Voivodeni, Zalău, Hida, Surduc, jud. Sibiu: Mârșa, Porumbacu de Sus, jud. Hunedoara: Vulcan, jud. Alba: Sebeș, Alba Iulia, jud. Ialomița: Urziceni, Bărbulești, jud. Neamț: Poieni, Republica Moldova, Nisporeni.

Vezi și: „Și mie mi-ar plăcea să primesc bani fără să lucrez”. Clujeancă, revoltată pe oamenii care nu lucrează, dar cer bani prin centrul orașului

Comentarii Facebook