Evaluare Națională Cluj 2021 - Totul despre examene: Când încep, cât durează. Când se dau REZULTATELE
Evaluare Națională Cluj 2021 - 4.028 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj vor susține Evaluarea Națională, sesiunea iunie - iulie 2021.
La examenul de Evaluare Națională din perioada 7 iunie - 4 iulie 2021, în județul Cluj s-au înscris 4.028 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 3.053 din mediul urban și 975 din mediul rural.
Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul I.Ș.J. Cluj a aprobat 49 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice și a procedurilor în vigoare, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare, prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, respectiv susținerea probelor scrise la domiciliul elevilor/în spital.
Examenul începe marți, 22 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică - joi, 24 iunie 2021, respectiv proba la Limba și literatura maternă- vineri, 25 iunie 2021. Proba la Limba și literatura maternă maghiară va fi susținută de 441 elevi, iar 72 de elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă germană.
Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 103 centre de examen, 63 de centre în mediul urban și 40 de centre în mediul rural.
Primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie 2021, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie 2021 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021.
Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
Alte precizări importante pentru elevi, cu privire la redactarea lucrărilor scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională, 2021:
La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect;
La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect;
La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei și nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază;
La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect;
La figurile geometrice de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvare.
Pentru absolvenții claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naționale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical.
Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susține, conform calendarului: 5 iulie 2021-proba la Limba și literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 –proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.
0 Comentarii