Evaluare Națională, iunie 2023 - La Cluj s-au înscris 5.136 de absolvenți ai clasei a opta
La examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, în județul Cluj, s-au înscris 5.136 absolvenți ai claselor a VIII-a, care vor susține examenul în 113 unități de învățământ, desemnate centre de examen, 67 de centre în mediul urban și 46 de centre în mediul rural.
Cei 5136 de candidații provin, 3.889 din școli din mediul urban și 1.247 din școli din mediul rural.
Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul I.Ș.J. Cluj a aprobat 164 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform procedurilor în vigoare, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare, prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, respectiv susținerea probelor scrise în spital.
Evaluarea Națională începe luni, 19 iunie
Examenul începe luni, 19 iunie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată miercuri, 21 iunie 2023, de proba scrisă la Matematică. Joi, 22 iunie 2023, 575 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă. Dintre aceștia, 73 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă germană, iar 502 vor susține proba la Limba și literatura maternă maghiară.
Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în săli de examen, monitorizate audio-video.
Primele rezultate vor fi comunicate joi, 28 iunie 2023, până la ora 14:00 (în centrele de examen), cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 28 iunie 2023 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 29 iunie 2023 (în intervalul orar 8:00-12:00) sau transmise prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie 2023.
Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
3 Comentarii
Lumea Trebuie Să Știe Că: Învățământul A Fost Înființat De Către Napoleon Bonaparte Când El Era În Viață, Mai Ales Datorită Unui Decret Creat De El, Și Păstrat Și În Ziua De Azi Într-un Loc Foarte Bine Protejat Și Securizat Din Franța.
După Acel Decret Al Lui Napoleon Bonaparte, Se Face Legile În Învățământ Peste Tot În Lume.
… Citeste mai departe
No amu vreau sa văd ce bine ia-ți pregătit.... Ce contează vin 3 luni de vacanță pt. profesori, bineînțeles plătite.
profesorii intra direct in sesiunea de toamna? :)))