Evaluarea Națională 2024: Ce subiecte au primit elevii la Matematică


Absolvenţii de clasa a VIII-a au susținut astăzi, 27 iunie, cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2024, cea la Matematică. Subiectele și baremul vor fi publicate pe pagina special destinată de pe edu.ro.

Media obținută de candidați la Evaluare Națională 2024 va fi singura care va conta pentru media de admitere la liceu în 2024.

Ministerul Educației anunță că subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Înainte de proba de azi, elevii și-au verificat cunoștințele în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2024. Conform datelor publicate de Ministerul Educației, la Limba Română, procentul celor care au obținut note peste 5 a fost semnificativ mai mare decât la Matematică.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a VIII-a

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a VIII-a sunt structurate astfel încât itemii să măsoare gradul de formare/dezvoltare a competențelor prevăzute în programa de examen, precizează Ministerul Educației.

La română, subiectul I de la Evaluare Naţională 2024 clasa a VIII-a cuprinde itemi obiectivi și semiobiectivi, de tip întrebare structurată, care vizează preponderent, evaluarea competentei de lectura, a competentei interculturale şi preponderent, evaluarea competentei lingvistice.

Subiectul II la limba română de la Evaluare Naţională 2024 clasa a VIII-a constă într-un item subiectiv, de tip eseu structurat, prin care se evaluează scrierea despre textul literar sau scrierea creativă.

Examenul la matematică de la Evaluare Naţională clasa a VIII-a este structurat în trei subiecte, fiecare valorând 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu, iar subiectele sunt alcătuite în conformitate cu programa aprobată de Ministerul Educației.

Comentarii Facebook