Vineri 18 Octombrie

EXCLUSIV- Încurcătură uriașă la o secție de votare din Cluj! Un clujean a descoperit că cineva votase deja în locul lui: ,,Nimeni nu știa ce să facă”


Un clujean, aflat la o secție de votare din Cluj-Napoca a fost constatat că cineva votase deja în locul lui

R:V.S. a mers să voteze la secția 147, la Expo Transilvania, iar după preluarea documentului s-a dus să ia buletinele de vot și să semneze procesul verbal. Atunci a constatat, însă, că în dreptul numelui său semnase deja cineva, deci practic, altcineva își exprimase votul în numele lui. Acest lucru ar fi fost cauzat de o încurcătură, persoana respectivă fiind arondată defapt la altă secție, alăturată. În cele din urmă clujeanul a reușit să voteze, însă a durat 30 de minute până cei de la secția 147 s-au dumirit cum să procedeze în acest caz, iar omul a fost nevoit să semneze un proces verbal de constatare a întregii încurcături. 

R.V.S. a declarat pentru Știri de Cluj că este inadmisibilă neglijența celor de la secția de votare 147 din Cluj-Napoca și că nu este permis să nu observi unde semnează un votant. 

,,Bună ziua. Am votat la secția numărul 147 azi, iar după scanarea buletinului m-am prezentat pentru preluarea buletinelor de vot și semnarea procesului verbal. Acolo, am constatat că în locul meu era deja semnat de către o altă persoană. Ulterior, după ce am semnalat acest aspect și nimeni nu știa ce sa facă, si-au dat seama ca de fapt, un domn a votat și semnat în locul meu, persoana respectivă trebuind de fapt sa voteze la secția de langa, la 146.

 După aproximativ 30 de minute în care președintele de secție dădea telefoane și era blocat votul la secția 147, au consemnat cele întamplate într-un proces verbal pe care l-am semnat cu cele consemnate, anume faptul că era deja semnat în locul meu. Abia apoi am putut să îmi exercit dreptul de vot.

Foarte interesant este cum a putut acea persoana care conform membrilor trebuia să voteze la secția 146 sa își scaneze buletinul la 147. Domnul care a votat, probabil a gresit, dar neglijența membrilor este inadmisibilă”, a declarat R.V.S pentru Știri de Cluj.

UPDATE 

Polițiștii clujeni au anunțat că fac cercetări în acest caz.

,,La data de 9 iunie, la secția de votare nr. 147 a fost sesizat un eveniment electoral cu privire la faptul că în momentul în care un bărbat a dorit să-și exercite dreptul la vot a constatat că pe lista electorală, la poziția în care apărea numele său, era deja semnată rubrica de către o alta persoană.

În cauză s-au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii fraudă la vot.", transmite IPJ Cluj.


Comentarii Facebook