Duminica 15 Septembrie

EXCLUSIV Momente de groază astăzi la Penitenciarul Gherla: Un polițist arestat salvează viața unui deținut care a încercat să își pună capăt zilelor


Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat azi-dimineață să își ia viața. Salvarea lui a venit de la un coleg de celulă, polițistul R. P. aflat în arest pentru 30 de zile, după ce în iulie 2024 a fost prins la volan de colegii săi de la poliția rutieră sub influența substanțelor interzise.

Din fericire, polițitul R.P. a fost pe fază și a reușit să își salveze colegul de celulă. R.P. a relatat ceea ce s-a întamplat azi-dimineață pentru Știri de Cluj:  

,,Azi dimineață, în jurul orei 6, când era pe punctul să se servească micul dejun, am auzit un coleg care a strigat că de sub ușa de la WC  «iese sânge». M-am ridicat din pat și am fugit în baie. Când am deschis ușa la baie, am văzut picuri de sânge sub ușa de la toaletă. Când am deschis ușa, am văzut un coleg îmbrăcat căruia îi împroșca sângele din gât, sângele țâșnind și pe mine,” a transmis polițistul R. P., aflat sub arest, printr-un intermediar, pentru Știri de Cluj.

Potrivit salvatorului, deținutul avea două plăgi mari tăiate de aproximativ 5 cm, în zona gâtului, de unde curgea abundent sânge.

,,L-am luat în brațe și l-am pus pe jos, într-o poziție laterală, cu plăgile în sus. Nu l-am lăsat pe spate pentru a nu se îneca în propriul sânge iar căile respiratorii să-i rămână libere. Acesta era plin de sânge peste tot. Am luat un tricou și i l-am ținut apăsat în zona gâtului pentru a-i opri hemoragia,” a mai povestit polițistul R. P.

A rămas în această poziție până la sosirea polițiștilor și a asistenților medicali. 

,,Victima a intrat în stare de șoc. La sosirea asistentului medical, am continuat să ofer sprijin prin ținerea pansamentului și a bandajelor în zona gâtului. Colegilor le era greață să intervină, totuși eu în continuare eram lângă victimă să ajut și să ofer prim ajutor.”

Acesta consideră că experiența sa în poliție și cursurile de prim ajutor făcute l-au ajutat să îi ofere primul ajutor omului rănit și să îi salveze viața.

,,Colegii de cameră apreciază ce am făcut și au spus că nimeni nu ar fi intervenit de teamă.. De-asemenea, au spus că dacă nu eram eu să-i ofer prim ajutor, nimeni nu ar fi intervenit și și-ar fi pierdut viața. Sper ca ajutorul oferit, să-i fie de folos, să nu-și piardă viața pentru că doar Dumnezeu poate lua viața,” a completat polițistul.

Deținutul care a încercat să își ia viața este internat la Spitalul din Dej. 

Penitenciarul Gherla a transmis că ,,sunt informații cu caracter personal" atunci când au fost contactați și întrebați despre acest caz de Știri de Cluj.

,,Astăzi, în jurul orei 07.00, Poliția municipiului Gherla a fost sesizată despre un incident înregistrat la Penitenciarul Gherla, unde un bărbat, de 44 de ani, aflat în regim de detenție, ar fi fost găsit în baia camerei după ce și-ar fi provocat răni cu un obiect tăietor, prezentând o plagă superficială latero cervical stânga. Acesta a fost transportat la spitalul Municipal Gherla, fiind conștient.

În continuare se fac verificări," a transmis IPJ Cluj.

Comentarii Facebook