Experta din Cluj și-a vândut semnătura pentru a-l scoate nevinovat pe baronul de Vrancea, Marian Oprișan - INTERCEPTĂRI
Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a fost ajutat de două experte contabile, reținute de DNA, pentru ca prejudiciul făcut bugetului de stat să se evapore.
Expertiza contabilă a fost concepută de Elena Valentina Mușuroiu, care îl reprezenta pe Oprișan, dar în realitate trebuia să fie realizată de experta contabilă din Cluj, Ileana Roxana Cernea (fostă Pintea), experta aleasă de instanță. Mușuroiu s-a înțeles cu experta din Cluj să realizeze ea expertiza, dar să fie semnată de Cernea.
Judecătorul a cerut ca expertiza să fie finalizată până pe 8 ianuarie 2015, astfel că cele două lucrau de zor pentru a-l scoate fără prejudiciu pe baronul de Vrancea în Dosarul Capriora.
Pintea: Până la ora asta intenționezi să mai faci modificări?
Mușuroiu: Da. Da. Că nu-i complet.
Pintea: Da, dar la partea aia la care mi-o trimiți.
Mușuroiu: Da, la partea care o trimit mai am eu de...de...zi...de băgat câteva chestii, știi?
……………………………………………………………………………………….
Mușuroiu: Auzi, ia zi-mi tu mie: domiciliată în...? Zi-mi datele tale.
Pintea: În Cluj-Napoca.
Mușuroiu: Stai! Da.
Pintea: Strada .............
Mușuroiu: Numărul o sută ............
Pintea: Da.
Mușuroiu: Numărul...Stai puțin! Numărul o sută cinsprezece, apartament ..... Da.
Pintea: Da.
Mușuroiu: Așa.
Pintea: Autorizație sau ce să mai...?
Mușuroiu: Carnetul. Zi-mi numărul de carnet.
Pintea: Numărul carnetului: trei opt cinci.
Mușuroiu: Trei opt...
Pintea: Doi șase.
Mușuroiu: Da.
Pintea: Per două mii zece, per A …
Mușuroiu: Domiciliat în...Îhî. Așa, că aveam eu aicea să mai... Știi?
Pintea: Îhî.
Mușuroiu: Așa. Îți...Dar îți spun, îți trimit numai ca să citești. Știi tu!
Pintea: Am înțeles. Am înțeles.
Mușuroiu: Deci la obiectivul unu mai am niște modificări de făcut, cu niște sume pe care vreau să le scriu altfel. La doi, grosul este, dar trebuie să-i fac preambul un pic și concluzia. Știi? Trei este terminat. Stai să mă uit eu la ceva. Așa. Trei este terminat, iar acuma lucrăm la patru.
Mușuroiu: Stai un pic! Da’ te rog, nu da mai departe sub nicio formă.
”În disprețul tuturor acestor norme, Pintea a renunțat la prerogativele sale de expert numit și a fost de acord ca Mușuroiu să întocmească expertiza contabilă dispusă, de asemenea manieră încât să servească intereselor judiciare ale inculpaților interesați direct de concluziile expertizei, fără a avea nici un fel de contribuție la conceperea și redactarea raportului, așa cum vom dovedi în cele ce urmează”, afirmă procutorii DNA.
Experta din Cluj, Roxana Cernea ar fi primit bani pentru ca raportul să fie ”întocmit la Bucureşti, de către Muşuroiu. Întelegerea dintre cele doua dintre Muşuroiu şi Pintea ar avea raţiuni financiare”, spun procurorii.
Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, se informa de la experta Mușuroiu despre modul în care decurge operațiunea. ”De mentionat ca Oprisan se informa îndeaproape de modul în care decurge realizarea expertizei, fiind direct interesat în diminuarea sau excluderea prejudiciului reținut în sarcina sa și manifestându-se deranjat de exprimarea în documentul oficial a vreunei poziții apte să-i pericliteze obținerea unei soluții favorabile”, se mai precizează în materialul probator trimis la instanță.
În 5 ianuarie, experta din Cluj, Roxana Cernea, a fost informată că va primi expertiza, iar o zi mai târziu a și sunat la București și a cerut-o așa cum e pentru că altfel ”nici măcar nu-i vorba de amendă, cât e vorba de penalitate, deci chiar mă… Că dacă îl depun după opt…dacă se depune după opt, ăștia mă scot de pe listă”, temându-se de concecințe dacă instanța sesizează probleme.
Când a primit raportul, experta din Cluj, Roxana Cernea, și-a exprimat admirația față de priceperea colegei sale din București. ”Tu sunt în continuare uimită de formulare că pe mine asta mă…pe mine asta mă…Eu n-am ajuns nici pe departe la performanța asta. Eu cu două liniuțe mi-am zis două idei, dar să le îmbrac…până să le îmbrac, doamne!”.
Baronul de Vrancea, Marian Oprișan, a fost trimis în judecată în dosarul Căprioara pentru un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.
Consiliul Județean Vrancea a plătit lucrări neefectuate, efectuate parţial, de proastă calitate, sau suprapuse cu alte lucrări, care trebuiau executate în baza contractelor încheiate de către această instituție cu mai mulți prestatori, în cadrul programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor şi conectarea acestora la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice, finanţat din credit extern de 50,0 milioane dolari SUA, scrie evz.ro.
Dosarul se judecăt la Cluj din 2010.
2 Comentarii
Ce-ti foloseste atata bunastare materiala, pe cand esti gol in suflet si ajungi puscarie !?! Bafta la puscarie ....