Explozie și incendiu: Două garaje au ars după ce o butelie a explodat/Pompierii clujeni s-au luptat ca focul să nu cuprindă un bloc aflat la câțiva metri


Pompierii s-au luptat ca focul să nu extindă la un bloc aflat la cinci metri distanță

Un incendiu de proporții a izbucnit aseară pe strada Zmeurei din Municipiul Dej, afectând două garaje și amenințând un bloc de locuințe din apropiere. Flăcările au cuprins rapid și complet un garaj de 30 de metri pătrați, extinzându-se parțial la un al doilea garaj. Lupta pompierilor s-a dus ca flăcările să nu se extindă la alte trei garaje și, mai ales, la un bloc aflat la cinci metri distanță de incendiu.

Intervenția promptă a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej a prevenit o tragedie, mai ales după ce una dintre cele două butelii din interiorul garajului a explodat. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de o defecțiune apărută la o butelie în timpul unei verificări.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această seară pentru a stinge un incendiu care a afectat două garaje pe strada Zmeurei din Municipiul Dej. Apelul de urgență a venit în jurul orei 20.40, astfel că la misiune au participat două autospeciale cu apă și spumă. Incendiul s-a manifestat generalizat la un garaj pe o suprafață de aproximativ 30 de mp. Totodată, flăcările s-au extins parțial la un al doilea garaj, pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Drept urmare, obiectivul pompierilor a fost protejarea altor trei garaje, precum și a unui bloc de locuințe situat la 5 metri de locul incendiului. Echipajele noastre au reușit să localizeze incendiul și l-au stins în limitele găsite. De asemenea, în interiorul garajului de la care a izbucnit se aflau două butelii, una dintre acestea explodând. Cealaltă a fost scoasă de către pompieri. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o defecțiune apărută la o butelie, în momentul în care a fost verificată de către proprietar”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Comentarii Facebook