Facultatea de Medicină din Cluj, prima instituție de învățământ medical din România acreditată internațional pentru calitatea educației
Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației. Această certificare reprezintă o recunoaștere a valorii instituției de învățământ și oferă un atu în plus absolvenților. Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca devine în acest fel prima din România care primește această recunoaștere.
Rezultatul vine ca urmare a raportului favorabil întocmit în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), ambele cu sediul în Germania. Procesul de evaluare a fost realizat după standardele WFME (World Federation of Medical Education), întâlnirea cu evaluatorii având loc în perioada 6-9 mai 2019. Este prima facultate de medicină din România care a fost evaluată după aceste standarde, pentru recunoașterea internațională a diplomelor fiind necesar ca, până în anul 2023, la nivel mondial toate facultățile de medicină să fie evaluate după aceste standarde, care au rolul să certifice calitatea serviciilor educaționale oferite.
În urma vizitei efectuate de comisia de evaluare, s-au analizat numeroși indicatori care au servit ca bază pentru stabilirea nivelului de calitate din procesul educațional: misiunea și rezultatele Facultății de Medicină, planul de învățământ, resursele, metodele și instrumentele educaționale folosite, examinarea studenților, corpul academic, studenții, evaluările programului de studiu, guvernanța și administrația, precum și inovația și reînnoirea continuă.
Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, condusă de doamna Decan Prof. Dr. Anca-Dana Buzoianu, este cea mai reprezentativă din Transilvania, cotată în categoria A pe plan național, fiind totodată și facultatea cu cea mai mare recunoaștere la nivel internațional. Diplomele obținute sunt recunoscute atât în Uniunea Europeană, cât şi în restul lumii, ceea ce conferă absolvenților avantajul integrării pe piața muncii, permițându-le să se adapteze ușor în diverse sisteme de sănătate publică sau privată. Deschiderea europeană şi caracterul multicultural sunt susținute prin existența programelor de studiu în limbile engleză și franceză, pe lângă cel în limba română, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca fiind printre puținele instituții din lume care oferă un program de studiu în trei limbi.
Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este instituția unde se înregistrează cei mai mulți studenți străini din România, numărul candidaților aflându-se în în creștere constantă. Ponderea studenților internaționali de la secțiile în limba engleză și limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenților facultății, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenți în 2008, la 1747 în 2019.
”Această certificare este rezultatul muncii colectivului excepțional de cadre didactice pe care sunt mândră să îl am alături și al studenților noștri deosebit de valoroși. Calitatea studiilor în cadrul Universității de Medicină si Farmacie "Iuliu Hațieganu" este deja o tradiție pe care o ducem mai departe prin efort constant investit în inovare și reînnoire. Numărul tot mai mare de studenți români și străini care aleg universitatea noastră este o certificare în plus a calității muncii noastre. Desigur că ne dorim ca cei ce termină studiile la UMF Cluj Napoca să rămână în țară și să continue ceea ce au început aici, însă dacă alegerea lor va fi să meargă spre alte lumi, ne bucurăm că îi putem susține dincolo de granițe cu această nouă certificare”, declară Anca Buzoianu, Decanul Facultății de Medicină.
Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este deja recunoscută la nivel internațional prin deținerea Diplomei de recunoaștere a calității „Label CIDMEF”, un certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și a Facultăților de Medicină de Expresie Franceză) sau prin aderarea la AMEE (Asociaţia pentru Educaţie Medicală în Europa) și la AMSE (Asociația Şcolilor de Medicină Europene).
4 Comentarii
Lumea Trebuie Să Știe Că: Învățământul A Fost Înființat De Către Napoleon Bonaparte Când El Era În Viață, Mai Ales Datorită Unui Decret Creat De El, Și Păstrat Și În Ziua De Azi Într-un Loc Foarte Bine Protejat Și Securizat Din Franța.
După Acel Decret Al Lui Napoleon Bonaparte, Se Face Legile În Învățământ Peste Tot În Lume.
… Citeste mai departe
Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România, Tot Odată Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România,… Citeste mai departe
Dna Buzoianu, dle Baciut, iata ce va doresc pentru urmatorii 10 ani:
-sa cofundati notiunea de autonomie universitara cu notiunea de "fac ce vrea muschii mei", asa ca acum;
-sa conduceti tot dvs. UMF Cluj, universitate de stat si universitate proprietatea dvs. privata in acelasi timp, asa ca acum;
-sa aveti 100.000 de studenti straini, 285… Citeste mai departe
Ion Țiriac și Simona Halep la Cluj: - interesele ascunse, devoalate. Ce, credeam cumva că e de dragul clujenilor?
https://clujulnou.blogspot.com/2019/10/ion-tiriac-si-simona-halep-la-cluj.html