„Febra” parcărilor din Cluj-Napoca îi face pe șoferi să parcheze pe pista de biciclete: „Scuze, tată!” - FOTO/VIDEO


„Febra” locurilor de parcare din Cluj-Napoca pare să le ia mințile șoferilor clujeni care parchează din ce în ce mai des pe pistele de biciclete, fără să le pese că blochează circulația bicicliștilor. 

Un clujean, din dorința de a arăta lumii cât de indiferenți sunt șoferii atunci când vine vorba despre bicicliști, și-a făcut un canal de Youtube, unde produce conținut din trafic, în timp ce se plimbă cu bicicleta prin oraș. 

În Cluj Napoca, la fel ca și în celelalte orașe, marea majoritate a oamenilor încă sunt de părere că drumurile publice sunt doar pentru mașini și nu reacționează foarte ok când văd că apar tot mai mulți bicicliști și tot mai multe piste speciale pentru circulația bicicletelor. 

Se consideră că din cauza noastră, a bicicliștilor, traficul este îngreunat și se formează coloane de mașini. Dimpotrivă, traficul este fluidizat de fiecare persoană care alege să renunțe la mașină (când se poate) și să folosească alte mijloace de transport (bicicletă, trotinetă, motocicletă, scuter, autobuz, tramvai, etc).

Am creat acest canal pentru a arăta oamenilor că și bicicliștii există în trafic și pentru a promova folosirea mijloacelor de deplasare pe două roți.”, se arată în descrierea AC Bike

Din imaginile surprinse, putem observa cum șoferii din Cluj-Napoca sunt de o indiferență ieșită din comun în privința biciliștilor, parcând fără pic de jenă pe pista pentru biciclete. 

Biciclistul clujean le-a și atras atenția unora care și-au cerut scuze pentru gestul lor, ceea ce înseamnă că sunt conștienți de gestul lor, dar aleg să rămână total indiferenți. 

Captură de ecran din 2024-06-21 la 10.59.15.png

Captură de ecran din 2024-06-21 la 11.00.51.png

Captură de ecran din 2024-06-21 la 11.02.19.png

Comentarii Facebook