Festivalul romilor din Cluj, Khetane, o adevărată reușită în ochii unui activist clujean. Însă, nici urmă de politicieni în fața scenei
Clujeanul civic Adrian Dohotar nu a contenit să publice câteva cuvinte despre experiența lui la festivalul romilor din Cluj, Khetane, declarându-se mulțumit de ceea ce a văzut, auzit și simțit acolo. Însă, la polul opus față de optimismul lui Dohotar, se află autoritățile publice, care nu s-au obosit să-și facă apariția în cadrul evenimentului.
Adrian Dohotar, un activist al Clujului, a publict zilele trecute imagini cu prezența sa la festivalul Khetane care a avut loc în guettoul de lângă groapa de gunoi din Pata Rât.
„Pentru că îi poți întâlni pe oamenii din Pata Rât în carne și oase, nu în clișee. Pentru că berea la festival e 5 lei, nu 15 sau 20, ca la altele din Cluj.Pentru că s-a discutat despre dreptate socială: Mă bucur să fiu invitat pentru că se poate arăta pe cifre cum România are de zeci de ori mai puține locuințe sociale față de media UE, ca să nu mai discutăm de țările mai avansate”, declară Dohotar.
„Promisiunea lui Emil Boc a fost de fapt PR”
„Pentru că promisiunea primarului Emil Boc de a desființa Pata Rât ca ghetou până în 2030 a fost de fapt PR pentru proiectul imobiliar al colegei PDL Elena Udrea, care se întrevede pe deal din Pata, până acum nevenindu-se cu niciun plan concret din partea Primariei Cluj și din partea Consiliului Judetean”, a mai scris acesta.
„Pentru că trebuie să vii aici ca să simti cum rampa pute în fiecare zi pentru oamenii din Pata Rât, nu doar ocazional pentru tine, când bate vântul spre Cluj. Pentru că muzica te poate prinde. Deși nu sunt fan neapărat de manele, modul în care manelele pot fi folosite îmi place. În sensul acesta, Impex m-a vrăjit, iar Andrei Dinescu are talentul necesar încât să se vorbească despre el nu ca fiul, ci că are și el întâmplător un tată, pe Mircea”, mai punctează activistul.
„Prin venirea ta aici compensezi pentru rușinea de a nu avea picior de reprezentanți ai autorităților aici”
„Pentru că festivalul e pe bune multiculti, nu doar hipsteri români și unguri ajunși în ghetou alături de romi din trei comunități ale Pata Ratului, ci si lucrători africani bucurandu-se pe muzică. Pentru că vezi suprarealist mii de ciori pe cer care se hrănesc din rampa de gunoi, ce îmi amintesc de imaginea aia stranie cu mai mulți cai în galop noaptea prin rampă, când am dormit in rampă ca sa simt, puțin, cât pot, cum e să locuiești și sa lucrezi in Pata Rât. Pentru că prin venirea ta aici compensezi pentru rușinea de a nu avea picior de reprezentanți ai autorităților prezente in afară de jandarmerie și poliție și un reprezentant al minorității rome de la prefectură”, punctează Adrian Dohotar pe pagina sa oficială de Facebook.
Activistul clujean a transmis felicitări organizatorilor romi, români și unguri „care au aratat că putem fi khetane/împreună!”.
Sursa video/foto: Facebook - Radio Pata
2 Comentarii
aceleasi succesuri le doresc Untolddiaristilor fara hartie igenica si cu multe lobode
Interesant cum manelistii ce au urcat pe scena aia aveau papuci mai scumpi decat toate cocioabele din zona. O adevarata "dreptate sociala" sa le bagi pe gat un festival langa cocioabele unor amarati, unde sa te afisezi ca o bulibasa! Defapt asta-i traditia lor, aia care se ridica din comunitate sa puta a o****nta!