Vineri 22 Noiembrie

Filmare cu ruinele de pe Calea Florești, ȚEAPA imobiliară TOWER, care a distrus viața a zeci de familii, e ”spălată” de justiție - VIDEO


100 de familii acuză că au fost țepuite cu 6 milioane de euro, în cazul blocurilor ce trebuiau ridicate pe Calea Florești și sunt abandonate și în ziua de azi. Blocurile nu au mai fost ridicate și apartamentele nu au fost predate oamenilor, care au dat banii.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj spun că fapta nu este prevăzută în legea penală, dar după 6 ani de proces mai mult amânat decât judecat. Acest lucru atrage și reponsabilitatea procurorilor DNA Cluj, care sunt vizați direct. Și-au făcut bine treaba sau nu, atâta timp cât judecătorul a respins acuzațiile?

Creierul afacerii, Mihai Chezan, potrivit unor surse paravan pentru oameni influenți din Cluj-Napoca (mediul politic și de afaceri).

În 2014, procurorii DNA Cluj i-au trimis în judecată pe Mihai Chezan, ”creierul” din spatele firmelor SC TOWER SRL şi SC TOWER DEVELOPMENT SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată; pe Mihaela BĂRBOS, director operaţii – tranzacţii la SC TOWER SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată; 

În perioada decembrie 2007 – mai 2011, inculpații Chezan Mihai Dumitru și Bărbos Mihaela Maria au defăşurat o activitate complexă prin care au indus în eroare şi au păgubit un număr mare de persoane (99 de persoane care s-au constituit parte civilă), prin intermediul SC Tower SRL şi SC Tower Development SRL. Inculpaţii au anunţat public intenţia de a edifica un ansamblu rezidenţial, format din mai multe imobile, pe raza municipiului Cluj-Napoca, deşi nu deţineau resursele necesare executării unui astfel de proiect imobiliar. În acest sens, inculpaţii au efectuat o campanie agresivă de publicitate, ascunzând situaţia reală de fapt (privind inexistenţa fondurilor) şi au determinat astfel numeroase persoane fizice şi juridice să încheie antecontracte şi acte adiţionale la acestea, privind vânzarea – cumpărarea unor apartamente, spaţii şi locuri de parcare, în clădirile care urmau a fi edificate. În temeiul acestor antecontracte şi acte adiţionale, promitenţii cumpărători au achitat inculpaţilor sume mari de bani, în mod repetat.

În tot acest interval de timp, inculpaţii au administrat fraudulos activitatea şi bunurile celor două societăţi comerciale, în scopul decapitalizării acestora şi al obţinerii unor foloase materiale necuvenite.

Astfel, părţile civile şi vătămate care au fost induse în eroare s-au văzut aduse în starea de imposibilitate de a recupera sumele de bani date inculpaţilor. 

În prezentul dosar, a fost stabilit un prejudiciu total efectiv de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei, cauzat prin acţiunile infracţionale ale inculpaţilor”, precizează procurorii.  Citiți AICI pe larg rechizitoriul procurorilor DNA Cluj.

Procesul Tower de la Tribunalul Cluj a fost o bătaie de joc

Procesul de la Tribunalul Cluj, început în 2014, a avut nu mai puțin de 57 de amânări ale cauzelor și șase amânări ale pronunțării sentinței. 

În 3 martie 2020, judecătorii de la Tribunalul Cluj au aruncat bomba și au spus, în sentința dosarului penal, că îi achită pe inculpații Chezan Mihai Dumitru și Bărbos Mihaela Maria, dar firmele SC Clark International SRL, în prezent aflată în faliment, și SC Sterling International Development SRL, în prezent aflată în faliment, pentru acuzaţiile de înșelăciune calificată. ”Tip solutie: fapta nu este prevazută de legea penală (art. 10 lit. b C.P.P.)”, au spus judecătorii. Sentința a fost atacată cu recurs.

Procesul Tower s-a mutat la Curtea de Apel Cluj

Procesul în care Chezan Mihai Dumitru și Bărbos Mihaela Maria, dar și firmele SC Clark International SRL și  SC Sterling International Development SRL sunt acuzați de înșelăciune s-a mutat la Curtea de Apel Cluj, din 2020. 

Deja sunt 9 amânări ale cauzei, iar pronunțarea ar trebui făcută în 10 ianuarie 2022. 

Comentarii Facebook