Miercuri 18 Septembrie

Florești sau Turda? Ce răspunsuri a primit un clujean la întrebarea: Unde să îți cumperi apartament luând în calcul tot-preț, costuri, grădinițe, școli?


Un clujean care momentan locuiește în Florești și dorește să îți cumpere un apartament a întrebat comunitatea internauților unde ar trebui să îți cumpere locuința, având în vedere faptul că are și un bebeluș și s-a săturat să stea zilnic în trafic cu orele dintre Florești spre Cluj și invers. 

„Unde se merita mai mult sa locuiești? Dorim sa achiziționam un apartament, avem un bebe...dar nu știm dacă ar fi mai bine în Turda sau în Floresti? Luând în calcul toate aspectele...preț apartament, costuri de zi cu zi, grădinițe, scoli... Nu suntem oameni care ies în cluburi...dacă găsim un restaurant cochet și drăguț e perfect pt noi”

Dacă te ești în dilemă între Florești și Turda pentru achiziția unui apartament, iată câteva aspecte esențiale de luat în considerare, rezultate din zecile de răspunsuri pe care clujeanul le-a primit: costul apartamentelor, costurile de zi cu zi, opțiunile educaționale și traficul.

Această decizie este influențată de naveta zilnică către Cluj-Napoca și nevoia de a găsi un loc potrivit pentru familia ta. Dar din răspunsurile primite s-au putut desprinde următoare concluzii:

Costul apartamentelor:

Florești: Apartamentele în Florești sunt adesea mai scumpe comparativ cu Turda, având în vedere apropierea de Cluj-Napoca. Prețurile pot varia, dar zona beneficiază de proiecte de dezvoltare, ceea ce poate crește valoarea imobiliară pe termen lung.

Turda: În Turda, prețurile sunt mai accesibile, ceea ce poate reprezenta un avantaj dacă bugetul este o preocupare majoră. Totuși, este important să iei în considerare distanța față de Cluj-Napoca și costurile de navetă.

„Eu am copilarit în Turda (acolo m-am născut). E un oras ok, aproape de Cluj, nod de autostradă, școli foarte bune (vezi CNMV), spital mediocru spre ok, multe spatii verzi, oameni ok. Am stat și în Floresti, zona BMW. Nu aș mai sta în Florești acum. Nu am copii, dar îi văd pe cei care au cum se chinuie să îi aducă la școală, stau în trafic cu orele, basically, ei doar dorm în Florești”, a fost comentariul unuia dintre clujenii care au trăit în ambele locuri.

Costurile de zi cu zi:

Florești: Costurile de zi cu zi în Florești pot fi mai ridicate din cauza prețurilor mai mari ale imobiliarelor și a costurilor legate de transport. Traficul din Florești către Cluj-Napoca poate fi sufocant în orele de vârf.

Turda: Deși costurile de trai sunt mai scăzute în Turda, trebuie să iei în considerare cheltuielile suplimentare pentru navetă, care pot fi semnificative. Totuși, odată ce nodul de la Tureni va fi finalizat, traficul ar putea deveni mai fluid.

Opțiuni educaționale:

Florești: Florești oferă opțiuni educaționale în dezvoltare, dar poate exista un deficit în ceea ce privește grădinițele și școlile, ceea ce poate duce la probleme de accesibilitate.

Turda: Turda are școli și grădinițe bine cotate, dar trebuie să verifici disponibilitatea locurilor și distanța față de locuință.

„Educația e ok și în Florești la nivel de bebe și clase primare, restaurante găsiți în ambele. Spitalele, Turda e peste, nu e spital public în Florești, dar sunt câteva locuri private, UPU pentru copii e pe Moților în Cluj. Traficul e teribil între Florești și Cluj și probabil va deveni mai liber între Turda și Cluj cu intrarea de pe autostrada de la Tureni. Pe termen lung e mai ok Florești, pe termen scurt Turda. Toată zona Cluj încă crește; Florești are multiple proiecte în derulare (spital regional, centură, parc sport, mini spital, încă o școală nouă)”, a considerat unul dintre cei care i-au răspuns. 

Trăirea și comunitatea:

Florești: Este mai aproape de Cluj-Napoca, ceea ce înseamnă acces mai ușor la restaurante, servicii și activități culturale. Totuși, traficul zilnic este o problemă majoră pentru navetiști.

Turda: Viața în Turda este mai liniștită și mai „molcomă”, cu mai multe spații verzi și un mediu mai relaxat. În plus, recent s-au realizat multe investiții în infrastructură care îmbunătățesc calitatea vieții.

„Eu am copilarit în Turda (acolo m-am născut). E un oras ok, aproape de Cluj, nod de autostradă, școli foarte bune (vezi CNMV), spital mediocru spre ok, multe spatii verzi, oameni ok. Am stat și în Floresti, zona BMW. Nu aș mai sta în Florești acum. Nu am copii, dar îi văd pe cei care au cum se chinuie să îi aducă la școală, stau în trafic cu orele, basically, ei doar dorm în Florești”, a fost comentariul unuia dintre clujenii care au trăit în ambele locuri.

Alții chiar au spus care zone sunt ok.

„Turda e ok, dar NU în zona Kaufland/Lidl. Cunosc orașul foarte bine, oamenii sunt ok, prețurile decente. Când se termină nodul de la Tureni, traficul spre/dinspre Cluj o să scadă considerabil. (Raportat la spitalele orașenești) Spitalul stă chiar bine, există transport în comun și la Cluj. Sunt școli/gradinițe bune. În plus, de la Cipariu în 45 de minute ajungi în Turda, în centru”.

Așadar, dacă prioritățile tale sunt legate de prețul apartamentului și un mediu mai liniștit pentru familie, Turda ar putea fi alegerea potrivită. Pe de altă parte, dacă dorești să fii mai aproape de Cluj-Napoca pentru accesul la facilități și activități, iar traficul nu este o problemă majoră pentru tine, Florești ar putea fi mai adecvat. În orice caz, este important să cântărești cu atenție toate aspectele înainte de a lua o decizie finală.

Comentarii Facebook