Miercuri 18 Septembrie

Floreștiul înoată după ce canalizarea a cedat astăzi! Lacuri uriașe între blocuri, într-un Florești care devine frecvent noua „Veneție” a Clujului FOTO


„A fost odată, ca niciodată, la vest de Cluj, un „sătuc” numit Florești. Când nu sunt precipitații, străzile arată așa, dar ce se va întâmpla în timpul ploilor torențiale?” Aceasta este întrebarea care frământă locuitorii cartierului Florești, unde canalizarea subdimensionată transformă străzile în adevărate lacuri între blocuri.

Fotografiile postate pe rețelele sociale ilustrează peisajul sumbru al cartierului cu lacuri între blocuri. Locuitorii sunt din ce în ce mai frustrați și resemnați în fața unei situații ce pare să nu aibă sfârșit. „Vă tot plângeți... Așa e de ani de zile și nu se va schimba nimic prea curând”, susține o localnică, subliniind că problema este una veche. Se pare că problema este „de când s-au construit blocurile, țeava e prea mică și se tot înfundă.”

În timp ce unele comentarii reflectă resemnare, altele îmbină umorul cu frustrarea: „Mergem la pescuit?”, făcând aluzie la dimensiunea bălților formate între blocuri. Alții se alătură glumei, numind cartierul „Noua Veneție”, și subliniind similaritățile cu inundațiile celebre din orașul italian.

Revolta locuitorilor este evidentă, iar cererile de acțiune sunt clare. Unii cer intervenția autorităților locale, subliniind că situația nu este din cauza ploii, ci este veche: „Situația e de ani de zile, clar nu e de la ploaie”, problema reală este legată de proiectarea defectuoasă a sistemului de canalizare.

Singura soluție pe care o văd unii dintre floreșteni ar fi schimbarea țevilor: „Problemele se vor rezolva doar când se vor schimba țevile subțiri cu unele mai groase.” În prezent, această soluție pare să fie doar o speranță îndepărtată pentru locuitorii care se confruntă cu bălțile din fiecare ploaie.

Pe măsură ce Floreștiul se scufundă sub ape și canalizarea e depășită de volum, locuitorii rămân cu întrebarea: ce se va întâmpla când ploile vor fi cu adevărat torențiale? Cu imagini care vorbesc de la sine și cu un peisaj devenit din ce în ce mai familiar, ei așteaptă cu nerăbdare o soluție eficientă la problema care îi „îneacă” de ani de zile.

Screenshot 2024-09-13 212842.png


Screenshot 2024-09-13 212827.png

Comentarii Facebook