Focar de infecții pe râul Nadăș din Cluj-Napoca! Tot mai mulți clujeni semnalează mirosul insuportabil: „Pot fi deversări ilegale ale foselor septice”


Tot mai mulți clujeni care locuiesc în proximitatea râului Nadăș au solicitat intervenția Primăriei Cluj-Napoca în legătură cu mirosul insuportabil care a cuprins zona. 

Cei mai mulți susțin că situația ar putea fi cauzată de posibile deversări ilegale ale foselor septice în apele râului, având în vedere că zona a ajuns să miroasă precum o canalizare. 

Oamenii au relatat că nu mai pot să țină deschise geamurile locuințelor lor, de teamă că mirosul le-ar putea intra și în casă. 

Mai mult, locuitorii au precizat că mirosul pestilențial nu a dispărut nici după ploaia de marți. 

Iată sesizările clujenilor: 

„Doresc să aduc în atenția dumneavoastră o problemă de mediu care afectează comunitatea noastră. În ultimele zile, un miros puternic de canalizare se resimte în zona blocurilor din jurul râului Nadăș, ceea ce ridică îngrijorări serioase cu privire la calitatea apei și posibile deversări ilegale.

Vă rog respectuos să dispuneți verificarea situației și să luați măsurile necesare pentru a identifica sursa mirosului și pentru a preveni eventualele poluări cauzate de deversarea foselor septice în apele râului Nadăș”

„În perioada de 25.08 - 26.08.2024 râul Nadăș, paralel cu strada Dumbrava Roșie, a emanat un miros insuportabil de păcură/motorină fiind un adevărat focar de infecție. Doar cu geamurile închise s-a putut sta în locuință. Vă rugăm să luați măsuri”

„În zona străzii Fundătura Oașului se simte un miros neplăcut foarte puternic ce pare a veni de la râul Nadăș. Vă rog sa verificati posibilitatea unor deversări ilegale în amonte.”

„În cartierul Iris (strada Gării, Oașului Fundătura, Nasasel, parcul Armătura, Oașului etc) se simte un miros EXTREM de urât care vine de la râul Nadăș). Care este motivul acestui miros insuportabil care se simte într-o mare parte a orașului?”

„În zona Oașului Fundătura, la blocurile noi de la Liberty Residence este un miros insuportabil de canal. Vă rugăm să faceți o inspecție în zonă sau orice se poate face pentru îndepărtarea lui. De câteva zile este acest miros”

„Apa din Nadăș are un miros extrem de neplăcut. Menționez faptul că mirosul persistă chiar și după ce a plouat afară.”.


Comentarii Facebook