Duminica 22 Decembrie

Fost șef al Poliției Cluj nu poate justifica un sfert de milion de lei. Banii vor fi confiscați

 

Chestorul în rezervă, Ioan Păcurar, fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, nu poate justifica 261 de mii de lei din avere.

 

Chestorul a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Cluj, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Recursul a fost respins de judecători, iar fostul șef al Poliței va trebui să plătească banii sau va fi executat de stat. 

 

ANI a sesizat comisia de Cercetare a Averilor după ce s-a depistat că Ioan Păcurar avea mai mari cheltuieli, decât încasări din salarii.

 

Ioan Păcurar are la dispoziție 30 de zile pentru a achita suma de 261 de mii de lei, în caz contrar statul ar trebui să îi execute bunurile.

 

Chestorul Ioan Păcurar, șeful IPJ Cluj, a reușit, prin diverse justificări, să scape de confiscarea sumei de integrale de 718.847 de lei, cât a solicitat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

 

Suma solicitată de ANI spre confiscare a fost redusă de comisia pentru Controlul Averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj la o treime, adică 261.310 lei faţă de 718.847 lei cât au cerut inspectorii Agenției. 

 

La o expertiză contabilă a veniturilor şi cheltuielilor efectuate de Păcurar şi familia sa a rezultat că nu poate justifica suma de 261.310 lei.

 

Șeful IPJ Cluj și-a apărat fiecare leu și a justificat banii spunând că a primit bani de la părinți și socrii, ca dar de nuntă şi de botez. Judecătorii nu au crezut că a primit ajutor de la părinți, pentru că tatăl lui Păcurar este un mic fermier, care creşte 100 de porci şi 20 de oi și nu avea cum să își ajute fiul anual cu sume între 30.000 - 60.000 de lei şi, în 2004, cu un ”bonus” de 70.000 de lei, pentru construcţia casei.

 

Păcurar nu s-a lăsat intimidat și a spus că din 2004 tatăl lui a crescut 1000 de porci, așa că avea putere financiară să îl ajute.

 

Comisia pentru Controlul Averilor din cadrul Curții de Apel Cluj a dezvăluit și lucruri neștiute despre viața intima a lui Păcurar. Chestorul a afirmat că actuala lui soţie l-a ajutat cu bani pentru a cumpăra terenul şi pentru construcţia casei, în care locuieşte, deși chestorul era căsătorit cu altă femeie.

 

În acest scop, în anul 2003 am achiziţionat terenul de pe strada P., pe care este construită casa în care locuim în prezent, viitoarea mea soţie contribuind cu suma de 10.000 de euro la dobândirea acestuia, iar subsemnatul cu suma de 35.000 de dolari ... Deşi acest teren a fost cumpărat în timpul căsătoriei cu prima soţie, aceasta nu a avut nicio pretenţie cu privire la el, cu ocazia partajului terenul revenindu-mi în întregime”, a spus Păcurar.

 

Șeful IPJ Cluj a mai spus că mulți dintre banii pe care nu îi poate justifica sunt darurile de la nunta lui și de la botezul copilului, eveniment la care a participat toată protipendada Clujului. El a cerut la procesul în timpul procesului audierea milionarului clujean Ovidiu Turcu, care este naşul său de cununie.

 

Am constituit un depozit de 20.000 de euro pe numele fiului cel mic Păcurar Dan şi câte două depozite de 5.000 de euro fiecare pe numele celorlalţi doi copii, Păcurar Vlad şi Custura Alexandra”, a spus Păcurar despre banii de la botez. 

 

Neconcordanța este că în declaraţia de avere Păcurar scrie că a încasat 68.000 de euro şi 90.000 de lei, bani care nu se mai regăsesc.

Comentarii Facebook