Duminica 8 Septembrie

Fostul judecător Cristi Danileț îl trage de mânecă pe ÎPS Teodosie: „Să ne ferească Cerul și Rațiunea să ajungem ca alte state”


Fostul judecător Cristi Danileț și-a exprimat dezacordul față de afirmațiile controversate făcute de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în legătură cu obligația femeilor căsătorite de a-și acoperi capul în permanență.   

Cristi Danileț a asemănat atitudinea Arhiepiscopului Tomisului cu modul în care statele islamice le-au impus femeilor o vestimentație care le acoperă corpul în întregime. 

IPS Teodosie vrea ca femeile căsătorite să poarte batic pe cap, că altfel e păcat.

Eu zic să ne ferească Cerul și Rațiunea să ajungem ca alte state, unde femeile au fost deja coborâte la stadiul de obiecte deținute de bărbații lor de acasă!”, a transmis fostul judecător. 

ÎPS Teodosie a stârnit un nou val de controverse, după ce a declarat că femeile căsătorite sunt obligate să-și acopere capul cu o eșarfă, o bască sau o pălărie. 

În cadrul unei emisiuni radio, o femeie căsătorită l-a întrebat pe Arhiepiscopul Tomisului cum trebuie să procedeze în cazul în care își dorește să își acopere capul cu o eșarfă la un eveniment. Femeia era contrariată de faptul că familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea. 

ÎPS Teodosie nu este la prima declarație de acest fel. Într-o emisiune recentă a aceluiași post de radio, Arhiepiscopul i-a spus unei femei care a mărturisit că a fost abuzată psihologic de soțul că „trebuie să își ducă crucea”.  


Comentarii Facebook