Marti 17 Septembrie

Fostul șef al Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj, trimis în judecată de DNA! E acuzat de 4 infracțiuni diferite


Fostul șef al  Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj. 

Bogdan Durlea este acuzat, printre altele că, deși avea atribuții de control asupra firmelor de transporturi, el administra compania de transporturi a socrului său. Pe de altă parte, este acuzat și că ar fi luat mită doi miei pentru a numi în funcție un șef de inspectorat județean. 

Procurorii l-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de:

  • folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,
  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  • luare de mită, în formă continuată,
  • efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

Alături de el a fost trimis în judecată și Țigouan Aurel, la data faptelor inspectorul coordonator județean al județului Bistrița Năsăud din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) – Inspectoratul Teritorial nr. 4. Acesta fiind chiar cel de la care fostul șef ISCR Cluj ar fi primit mieii. 

Acesta a fost trimis în judecată pentru  comiterea infracțiunilor de:

  • folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată și
  • dare de mită

Procurorii susțin că cei doi ar ar fi „protejat” mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, anunțându-i cu privire la controalele care ar urma să se desfășoare.

Astfel, cei doi ar fi comunicat mai multor persoane informații cum ar fi obiectivele controalelor, durata acestora, componența echipajelor, zona de acțiune pentru ca aceștia să evite eventuale sancțiuni.

 Fostul șef ISCTR Cluj nu ar fi aplicat sancțiuni în urma constatării unor contravenții, determinând și alți doi inspectori din subordine să nu aplice sancțiuni față de un operator de transport.

De asemenea, acesta ar fi cerut bani și materiale de construcții la prețuri reduse pentru asigurarea protecției unor operatori de transport.

La data 12 aprilie 2023 inculpatul Durlea Bogdan Ștefan ar fi primit de la Țigouan Aurel produse de origine animală în valoare de aproximativ 400 lei în legătură cu privire la numirea/menținerea în funcție a inspectorilor coordonatori județeni.

Mai mult, Durlea ar fi furnizat servicii de transport rutier cu vehicule care îi aparțineau socrului, ar fi încheiat contracte comerciale și ar fi emis facturi, direct sau prin angajați ai firmelor controlate de socrul său, în scopul obținerii de venituri pentru societățile respective.

Durlea s-a ales și cu sechestru pe mai multe sume de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 Menționăm că cei doi sunt judecați sub control judiciar.


Comentarii Facebook