FOTO: ,,A fost odată ca niciodată o promisiune” - Scrisoarea unui clujean care trăiește de o viață în Grigorescu dar tot nu a prins un loc de parcare


Un clujean trăiește de o viață în cartierul Grigorescu însă nu a reușit să obțină loc de parcare. Bărbatul subliniază că în fiecare an depune cerere dar fără succes, astfel parchează pe unde apucă ca și mulți alții.

,,Stau 40+ de ani în cartierul Grigorescu. Cartier frumos, liniștit, dar are și lipsuri, numărul de parcări. 

După '90 s-au înmulțit autoturismele în schimb numărul de parcări nu au ținut pasul cu numărul de autoturisme. În 30 și ceva de ani au fost vagi promisiuni dar realizări ba, cvazi-deloc. Așa că fiecare parchează unde apucă. În fiecare an depun la primărie cerere pentru un abonament de parcare și în fiecare an primesc un răspuns oficial că deocamdată nu este parcare liberă, dar mă vor tine în evidență. Aiurea. Never. 

Astfel ca mulți alți proprietari de autoturisme (acum vorbesc de Bulevardul 1 Decembrie 1918 unde stau și de circa 100+ de autoturisme parcate acolo) parchez/parcăm mașina în fața blocului, lângă trotuar. Musai că de buna voie”, a explicat clujeanul pe un grup destinat șoferilor din Cluj.

Clujeanul susține că în loc să rezolve cauza problemei, lipsa locurilor de parcare, autoritățile locale tratează doar efectele, prin amenzi și ridicări ale mașinilor parcate ilegal.

,,Primăria? Oooohohooo lucrează și rezolva, prompt și inteligent. De ceva vreme au pus niște indicatoare cu plus cu specificația pericol de ridicare a mașinilor. Zău? Cum? Peste 100 de mașini ridicate?

Toate? Fiecare al doilea, al cincilea sau pe baza tragerii la sorți? Dar asta este numai începutul, intră în acțiune și Poliție Locală (trebuie să aibă și ei activitate, doar sunt plătiți din banii noștrii ai contribuabililor, cetățenilor plătitori de impozite și impozite auto ... da nu?) astfel periodic apare o mașină de a lor (parchează și ei unde apucă) iar un domn polițist local coboară din mașina și pune fițuici sub ștergătoarele de parbriz al fiecărei mașini ..... ca prin foto atașat.

Dacă citești ai nevoie de un jurist care să-ți explice conform OUG, HG, HCL de ce nu ai voie să parchezi la locurile cu pricina și zice mai departe ca în caz contrar vor fi nevoiți să ia măsurile legale în vigoare. Care măsuri, conform cărora și care sunt acelea legale în vigoare. Păcat de hârtie și păcat de pădurile din care se face hârtia.

Numai întreb că în loc de asemenea acțiuni batjocoritoare, pe bani noștrii, ale contribuabililor nu ar fi cazul ca administrația locală/Primăria să încerce rezolvarea situației dezastruoase a parcărilor auto din zonă .... Doar că vorba vine, a fost odată ca niciodată o promisiune că remiza de autobuze din capătul cartierului se mută mai încolo în exteriorul orașului și pe terenul astfel eliberat sa va construi o parcare subterană/etajată.”, a completat clujeanul. 

453004836_122132632082296013_6071976813966040243_n (1).jpg

Comentarii Facebook