FOTO. Femeie cu handicap din Cluj-Napoca, escrocată de un fals antreprenor! I-a cerut 10.000 de lei ca să-i renoveze apartamentul și a dispărut fără urmă


O femeie de pe strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca a fost victima unei escrocherii, după ce a angajat un bărbat să îi renoveze apartamentul în schimbul sumei de 10.000 de lei. 

Clujeanca l-a găsit pe presupusul antreprenor pe OLX și a decis să colaboreze cu acesta pentru că a fost atrasă de prețul relativ mic al lucrărilor. Mai mult, ca să-și asigure credibilitatea, bărbatul i-a spus că are o firmă de construcții și deține o funcție importantă în cadrul PNL.

Cei doi au semnat chiar și un contract, însă după ce bărbatul a primit 5000 de lei, jumătate din suma promisă, a dispărut fără să finalizeze lucrările. 

Femeia este o persoană cu handicap, iar situația actuală a adus-o în pragul disperării. Ea a relatat că locuința ei arată precum un șantier, fiind plină de materiale de construcții, iar bucătăria și baia acesteia sunt impracticabile.  De asemenea, clujeanca a descoperit ulterior că bărbatul nu deținea nicio firmă de construcții și că nu era asociat cu PNL, așa cum pretindea. 

Mai mult, bărbatul nu i-a mai răspuns la apeluri și a blocat-o pe WhatsApp. 

În încercarea mea de a-mi renova apartamentul în care stau, am găsit pe cineva care îmi promitea că, pentru suma de 10.000 de lei, îmi renovează apartamentul. Doar că, imediat ce s-a văzut cu banii în mână, a venit o zi și apoi a dispărut. Specific că am dat banii prin cabinet de avocatură și există contract. Doar că aș vrea să mediatizați cazul cu celeritate, să nu mai pățească și alții ca mine.

Atașat o să vă trimit și copia contractului semnat la cabinet. Acest așa-zis antreprenor mi-a spus că are firmă și este ceva mare la PNL. După ce am pățit ce am pățit, am început să îl verific. Nu avea firmă, deci nu era antreprenor, doi, am sunat la PNL Cluj și oamenii de acolo mi-au spus că acest om nu există.

Deși sunt pensionată de boală și sunt persoană cu handicap, lucrez part-time în hipermarketul Kaufland Mănăștur pentru a putea supraviețui. Sincer, nu mai îmi vine să vin acasă de la serviciu. Apartamentul meu, și așa micuț, arată ca un showroom de materiale de construcții. Am luat toate materialele așa cum mi le-a comandat el. Când l-am luat la întrebări unde sunt oamenii, el mi-a răspuns: „Care oameni? Ce oameni?” Și când am început să îl iau tare, s-a așezat pe scări în fața blocului și a început să sune cu disperare diverse cunoștințe să îl ajute cu oameni. Desigur, nimeni nu l-a ajutat.”, a declarat clujeanca pentru Știri de Cluj. 

unnamed (4).jpg

Clujeanca a relatat că a depus o plângere la Poliție, însă i s-a spus să aștepte 40 de zile, până când termenul lucrărilor contractate va fi depășit. Contractul a fost semnat la data de 21 august, iar așa-zisul constructor a lucrat o singură zi în locuința femeii, suficient cât să-i transforme casa în șantier. 

Din păcate, femeia nu mai dispune de alți bani pentru a contracta un alt muncitor pentru a-i renova apartamentul. Astfel, situația rămâne în aer până când se va împlini termenul contractului, iar polițiștii vor putea să ia măsuri împotriva bărbatului. 

Sincer, am intrat în depresie deoarece nu am unde să îmi spăl hainele, unde să îmi fac de mâncare. Așa ceva e de bezna minții. Nu mai pot așa. Cei de la Secția 3 Poliție, unde am fost, mi-au spus să aștept 40 de zile să se încheie contractul. What? Și cu mine ce se întâmplă în aceste 40 de zile? Că nu îmi pot cheltui salariul și pensiile prin restaurante. Pe lângă faptul că nu pot face nimic în casă.

Vă rog frumos să mă ajutați. Nu cer bani, nu cer favoruri. Acest personaj își racolează alte victime pe strada Soporului și crede că scapă nepedepsit. Și pe lângă disconfortul uriaș creat, haosul pe care l-a creat în casa mea, îmi vine mobila nouă pe care unde să o pun? Toată casa mea e cu susul în jos. Eu ce fac? Sau cum fac? Să stau toată viața așa? Pentru că, deși am toate materialele cumpărate, nu mai am alte posibilități să angajez oameni.”, a conchis clujeanca. 

Design fără titlu (27).jpg

unnamed (3).jpg

Comentarii Facebook