Marti 17 Septembrie

FOTO. Oraș pentru oameni? Doar în centru. Un părinte din Cluj spune lucrurilor pe nume: „În cartiere în multe locuri nici măcar trotuare nu găsești”


PR-ul primăriei Cluj-Napoca este „oraș pentru oameni”, dar se pare că e valabil doar pentru centrul orașului. La fiecare început de an școlar, clujenii se confruntă cu aceleași eterne probleme. Traficul e infernal, trotuarele sunt blocate de mașini, iar pietonii merg pe carosabil. 

În cartiere, părinții și copiii sunt nevoiți să-și facă drum printre mașini, pe străzi fără trotuare adecvate, își exprimă frustrarea un părinte din zonă.

„PR-ul primăriei Cluj-Napoca este „oraș pentru oameni”, dar se pare că e valabil doar pentru centrul orașului. Avem pietonale în centru și e frumos, dar în cartiere, în multe locuri nici măcar trotuare nu găsești. 

Pe capătul Aleei Băița sunt școli și grădinițe, există un centru de permanență pentru urgențe medicale minore, și cu toate acestea strada are un singur trotuar de aproximativ 30 cm lățime, pe când spațiul destinat autoturismelor este de două benzi pe sens, și parcări cu abonament cu ambele laturi ale drumului, din care pe o parte parcări perpendiculare cu axul drumului, deci aproximativ 14 metri destinate autoturismelor. 

Și în condițiile date, copiii împreună cu părinții merg pe marginea drumului, prin trafic și pe lângă mașinile parcate pe locurile marcate de autoritățile locale, către școala și grădinița pentru că trotuarul e inutilizabil. Și doar un exemplu din multe, unde ori nu există trotuare, ori sunt ocupate de mașini parcate (chiar bulevarde precum Observatorului, Titulescu), iar autoritățile închid ochii. Mai e orașul pentru oameni?”, a relatat un părinte pentru Știri de Cluj. 

IMG_20240909_092713.jpg

Comentarii Facebook