FOTO - Primăria Florești a cumpărat 6.700 de steaguri în ultimii patru ani. E unul pe fiecare stâlp de iluminat: „Așa sărbătorim noi 1 Decembrie”
Ultimii doi primari ai comunei Florești, Horia Petru Șulea (fostul) și Bogdan-Nicolae Pivariu (actual), au cumpărat și distrus mii de steaguri în ultimii patru ani pentru care au plătit circa 30.000 de euro. Zilele acestea, drumul național care traversează comuna spre Cluj este plin de steaguri. De trei ori mai multe decât arborează Primăria Capitalei de 1 Decembrie.
Și asta pentru că de-a lungul celor 10 km care leagă Autostrada A3, tronsonul Turda-Gilău, de municipiul Cluj-Napoca pe fiecare stâlp de iluminat de pe ambele sensuri se află amplasat câte un drapel tricolor. Stâlpii care nu au un drapel pot fi numărați pe degetele de la o mână.
În urmă cu 9 luni, era de regulă un steag la doi stâlpi, potrivit unei filmări postate pe YouTube, numai că existau și stâlpi cu două steaguri.
„Așa înțelegem noi să sărbătorim ceea ce urmează să fie sărbătorit în toată țara, de 1 Decembrie. În vistieria comunei existau o mulțime de steaguri din mandatul trecut (al fostului primar Horia Șulea), unele s-au mai distrus, au fost înlocuite astfel încât să avem câte un steag pe fiecare stâlp. Eu mă bucur că v-a atras atenția”, a declarat actualul primar al comunei, Bogdan Pivariu, potrivit Libertatea.
Parcarea Primăriei comunei Florești
Mii de steaguri cumpărate în ultimii patru ani
De altfel, potrivit datelor din SICAP, în ultimii patru ani, Primăria Florești a cumpărat 6.700 de steaguri:
- 600 de steaguri în 2022;
- 500 de steaguri în 2021;
- 2.000 steaguri în 2020;
- 3.600 steaguri în 2019.
În afară de acestea, alte câteva de interior ori în cadrul unor achiziții individuale (steaguri mari, catarge, lănci-suport).
Primăria a și distrus aproximativ 1.000 de steaguri în 2021. În total, afacerea „steagurile”, care include steaguri de mici dimensiuni, steaguri mari, catarge, lănci-suport, suporturi etc) a costat Primăria Florești 143.000 de lei doar în ultimii 3 ani și jumătate. Circa 30.000 de euro. Pe ani, 22.000 de lei în 2022, 36.000 de lei anul trecut, 26.000 de lei în 2020 și 59.000 de lei în 2019.
De trei ori mai multe decât Primăria Capitalei
Spre comparație, Primăria Capitalei arborează în fiecare an pe bulevardele pe care le administrează în jur de 2.000-2.400 de steaguri tricolore, potrivit informațiilor obținute din instituție. La acestea se adaugă în oraș și steagurile puse de fiecare primărie de sector.
Achiziții făcute de Primăria Florești în 2022
- Cea mai însemnată achiziție din acest an însumează 600 de steaguri, care au costat aproape 15.000 de lei (aproximativ 25 de lei bucata), mărimea fiind de 90×135 cm. Achiziția a fost făcută pe 13 iulie 2022, iar firma care a livrat steagurile se numește Romflag și este din Mureș;
- Tot Romflag a livrat, la începutul lunii octombrie (pe 4), un steag uriaș, în valoare de 2.300 de lei, având 800×1.200 cm (8x12m). Pe site-ul propriu, Romflag se caracterizează drept „cel mai mare producător de steaguri din România” și „printre cei mai consacrați din Europa”;
- Celelalte trei achiziții (catarg steag, lance steag și steag catarg) sunt făcute de la Vaserv G SRL din Cluj-Napoca, în total 5.000 de lei.
8 Comentarii
... tot mai extremista aceasta fituica stiridecluj!!!
Articole cu ,,dedicatie, exagerari, titluri bombastice etc. toate facute pt. a provoca comentarii pline de flame, off/topic, troll etc.
Sa vedem ce urmeaza ! mai ales tinand cont de ceea ce desfasoara aceasta fituica de fiecare data cand se apropie aceasta perioada din an ...
A-ți ales un ca_ca_t,acum degeaba îl criticați, mai alegeti-l iar.
asa se fura bani !!!GUNOAIE DE PRIMARI !!!
Bani de trotuar langa drapeluri n-au.
Ar trebui bănci și pubele tricolore din doi în doi metri ca sa fie patriotic cum trebuie.
Sunt bani la "bujet" stați liniștiți sclavilor. Voi munciți mai mult că de restu' ne ocupam noi
Bine ca ati pus steaguri dar luminile nu ard noaptea!