FOTO. Spitalul Regina Maria din Cluj se asociază cu Transylvania College pentru a educa viitoarele generații de medici extraordinari
În străinătate, industria medicalã încearcã sã educe viitoarele generații de medici încă de pe băncile liceului. În Cluj-Napoca, Spitalul Regina Maria Cluj le oferă elevilor Transylvania College șansa de a afla cum funcționează un spital privat din România și care sunt pașii pentru o viitoare carieră de succes în medicină.
În cadrul unui program de internship, în perioada 20-24 iunie, elevii selectați au stat de vorbă cu medici din diferite specialități, au avut o discuție cu Dr. Ioan Cetina, medic chirurg, și au vizitat un bloc operator, având apoi programate diverse sesiuni de discuții despre medicina internă. De asemenea, au putut să înțeleagă mai ușor anatomia umană prin intermediul unui ecograf, sub îndrumarea d-nei Dr. Corina Lucaci, șefa secției de medicină internă, au văzut cum se desfășoară activitatea într-un departament de imagistică împreună cu Dr. Calin Schiau, iar în ultima zi a programului au vizitat laboratorul spitalului și au înțeles care este parcursul unei probe de sânge, între etapele de recoltare și procesare, alături de Dr. Oana Șerban.
„Rețeaua privată de sănătate Regina Maria crede în învățare continuă și susține viitoarele generații de medici, de aceea ne deschidem cu drag porțile pentru elevii interesați de o carieră medicală. Credem cu tărie că împreună putem să creștem calitatea actului medical din România și ne asumăm, de fiecare dată, rolul de inovatori. Puterea vine tocmai din abilitatea de a învăța împreună și din dorința de a transmite mai departe generațiilor viitoare grija pentru pacient. Ne dorim ca viitorii medici să înțeleagă cât mai devreme ce înseamnă tratament la cele mai înalte standarde profesionale, dublat de respect, căldură și empatie pentru pacient", a declarat Ioana Cucerzan, Directorul Spitalului REGINA MARIA Cluj.
„Programul de practică profesională Work Experience este deosebit de valoros pentru elevii noștri, ajutându-i să reflecteze asupra alegerilor făcute cu privire la disciplinele studiate în liceu și asupra planurilor pe termen lung, legate de universitate și carieră. Este adevărat că în prezent școala are dificila misiune de a pregăti elevii pentru o piață a muncii care este în continuă evoluție și schimbare. Cu siguranță, vor apărea domenii și profesii pe care nu ni le imaginăm în acest moment. Astfel, obiectivul programului nu este neapărat de a pregăti elevii pentru a profesa într-un anumit domeniu, ci de a-i expune la un mediu profesional sau la o anumită specializare, astfel încât ei să poată vedea, în realitate, ce presupune o anumită profesie, în prezent.
În felul acesta încep să reflecteze asupra alegerilor pe care le au de făcut, ajung să înțeleagă mai multe despre ei înșiși, despre abilitățile și pasiunile lor și își clarifică care sunt valorile importante pentru ei. În plus, participând la un astfel de program în fiecare an de liceu, elevii încep să își formeze o anumită etică profesională, ceea ce e dificil de realizat în afara unui astfel de context. Le suntem extrem de recunoscători companiilor din comunitatea locală, care au ales să sprijine acest program și îndeosebi spitalului Regina Maria, care a acceptat participarea elevilor noștri și a creat un program foarte valoros de practică, pe durata căruia elevii au fost expuși la diverse divizii specializate. Elevii au pătruns în “culisele” spitalului și au avut astfel oportunitatea să învețe direct de la medici despre serviciile oferite în fiecare specializare. Ne dorim ca această colaborare, între Transylvania College și Rețeaua Regina Maria, să fie una de durată, contribuind astfel, împreună, la formarea viitoarelor cadre medicale dedicate și pasionate. În acest sens, doresc ca în numele elevilor noștri să mulțumesc persoanelor implicate din cadrul Spitalului Regina Maria Cluj pentru șansa minunată oferită.” Ruxandra Mercea – CEO Transylvania College
Un studiu realizat la începutul pandemiei arată că la fiecare patru ore un doctor român alege să profeseze în altă țară, de aceea, Spitalul Regina Maria din Cluj se asociază cu Transylvania College pentru a educa viitoare generații de medici români care să aleagă să profeseze în țară, bucurându-se de infrastructură medicală modernă și un mediu unde învățarea continuă este una dintre valorile de bază ale echipei de specialiști.
1 Comentariu
Străinătatea Nu Este Bună, Oamenii Trebuie Să Vină Acasă La Copiii Lor, Din România:
https://youtu.be/ZUGmuDYxgfw?si=j534fqDtYq3mYJZT
https://youtu.be/WGQnwdabpP4?si=crWyqClgdLVozLrc
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.