Miercuri 18 Septembrie

FOTO/VIDEO. Trafic blocat în Florești din cauza unor lucrări: „E groaznic. Am așteptat o oră după autobuz”/„Hai ca ajungem de Revelion dacă e”


Traficul rutier din Florești a fost blocat vineri dimineața, din cauza unor lucrări la rețeaua de apă de pe strada Avram Iancu (DN1), dar și din cauza unei gropi ce s-a produs pe strada Cetatea Fetei. 

S-a format o coloană de sute de mașini, iar situația a afectat și străzile adiacente. Șoferii au stat în trafic zeci de minute pentru a ajunge la muncă, iar circulația transportului în comun a fost și ea afectată.

Design fără titlu (46).jpg

Oamenii au fost nevoiți să aștepte peste o oră pentru a lua autobuzul, iar în momentul în care mijloacele de transport în comun au ajuns în stații, o parte din călători nici măcar nu au mai putut să urce, pentru că nu mai aveau loc.  

Pe o distanță de câteva sute de metri, cele două benzi de circulație pe sensul Florești spre Cluj-Napoca sunt afectate de lucrări, iar traficul rutier este deviat pe contrasens. 

Este vorba de porțiunea de drum unde, în primăvara acestui an, s-a spart o conductă de apă. De această dată, echipele de intervenție au făcut săpături pe ambele benzi de circulație. 

WhatsApp Image 2024-09-13 at 09.59.46 (1).jpeg

După ce au petrecut ore în șir ca să ajungă la muncă sau să-și ducă copiii la școală, oamenii solicită autorităților să intervină de urgență pentru a remedia situația. 

La ce oră ar trebui să mă trezesc ca să duc copiii la grădiniță fără să trebuiască să mergem pe jos? Se pare că autobuzul de la 7:32 dimineața (M 26) nu mai pornește. La și 40 deja este groaznic, merg cu 3 copii de pe Stejarului până la primărie pe jos, pentru că, na, sus la grădiniță se lucrează cu drag și spor. A doua dimineață când merg pe jos, la întoarcere, stau 60 de minute să vină un autobuz. Oare la iarnă ce facem? Cum ne deplasăm cu copiii? Cu autobuzul nu, cu mașina nu. Ce facem, îi ducem la 6? Sunt total dezamăgită de tot ce se întâmplă în Florești. Am sunat și la CTP. Am înțeles că este ceva groapă care s-a produs sus pe Cetatea Fetei. Când vom intra într-o normalitate oare?”, a transmis o mămică din Florești.

WhatsApp Image 2024-09-13 at 10.29.29.jpeg

Tot Floreștiul e blocat. Nu e posibil așa ceva! Să faci o oră jumătate să îți duci copilul la școală și să mai și ajungi la serviciu (că școli suficiente nu avem, iar cele pe care le avem au avut rezultate la examenele naționale de toată rușinea).”, susține un alt părinte.

Un locuitor din comună susține că a avut nevoie de aproape două ore ca să străbată Floreștiul. 

Design fără titlu (45).jpg

Am pornit și eu de acasă la 7:20 să ajung la muncă pe la 9 în Cluj! Este ora 9 și încă nu am ieșit din Florești!!”, susține un locuitor al comunei Florești. 

Un floreștean a decis să pornească pe jos spre serviciu, după ce și-a dat seama că va dura o veșnicie până la venirea autobuzelor. 

Rareori ajung dimineața la serviciu cu mai bine de jumătate din numărul de pași făcuți, și asta e una din zilele alea. În alte cuvinte, „mulțumim” și „apreciem” că ne vedem nevoiți să ne facem mișcarea de dimineață în felul ăsta, dar să nu se mai repete. Eroilor blocată, Cetății blocată, Avram Iancu blocată. Nici nu am încercat să aștept autobuzul în stație, că mi-am dat seama că e în zadar. La 8 am pornit pe jos de pe Eroilor, la 9 fără câteva minute eram ajunsă în zona Metro și în tot timpul ăsta nu am zărit niciun autobuz spre Cluj. Stațiile pline de oameni, tabela de program arăta că vin autobuzele, dar nici vorbă.”, a relatat un floreștean. 

Unii au reușit să facă și haz de necaz:

Hai ca ajungem de Revelion dacă e

Știați că…astăzi e vineri 13?”.

Comentarii Facebook