Duminica 8 Septembrie

Fraudă la vot, în Cluj! Câte incidente au fost semnalate în primele ore de alegeri


Votul la Cluj a decurs fără prea multe incidente deosebite.

Până la ora 11:00, au fost semnalate 5 cazuri sau fapte ilegale în context electoral în județ, doar două dintre acestea fiind confirmate.

În cazul celor două incidente confirmate a fost înregistrat un dosar penal pentru fraudă la vot și aplicată o sancțiune contravențională.

De asemenea, polițiștii desfășoară pe parcursul zilei filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să sesizeze orice faptă care încalcă legea, în contextul alegerilor.

,,Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.”, transmite IPJ Cluj.


Comentarii Facebook