Duminica 22 Decembrie

Gardul de protecție pe Autostrada Turda - Sebeș e rupt. Șoferii își pun viața în pericol. CNAIR susține că totul e FALS


Autostrada A10 între Turda și Decea este un adevărat pericol pentru șoferi, deoarece gardurile de protecție pentru animale sunt rupte sau foarte slabe, iar căprioarele și urșii intră pe drum. Zilele trecute 2 urși au fost loviți, iar un șofer a făcut public cazul său, când mașina pe care o conducea a lovit o căprioară, omorând-o.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spun că problema nu este una gravă și să animalele sălbatice sar peste gardul de pe marginea autostrăzii. Adevărul, după cum se poate vedea și în imagini, este că gardul este rupt și foarte slab, acolo unde încă este în ”picioare”.

Duminică, 23 iunie, o mașină a fost distrusă pe A10, între Aiud și Turda, după ce șoferului i-a aparut brusc în fata o ciută uriașă. Din fericire, de aceasta data nimeni nu a fost rănit, dar totul se putea sfârși tragic. Autoturismul are asigurare Casco, așa că daunele vor fi acoperite. Din păcate, impactul i-a fost fatal căprioarei.

Culmea este că vorbim despre o autostrada nouă, terminată acum un an, dar constructorii nu s-au gândit deloc la fauna sălbatică. Autostrada a înjumatățit arealul pe care trăiau aceste animaleși nu mai pot ajunge din pădure la râul Mureș. Pentru a face asta, animalele trec drumul, rezultând accidente. 

Reprezentanții CNAIR spun că animalul a sărit peste gard și că nu au fost găsite spărturi în gard, dar primarul localitatii Mirăslău, din zona în care s-a produs accidentul, spune ca el a reparat spărtura din gard.

La o verificare a zonei, se vede că gardurile nu sunt în stare bună. Acestea sunt rupte acolo unde s-au surpat taluzurilor de pe marginea drumului și nimeni nu le-a mai reparat. În alte părți, portile de acces pentru administrarea autostrazii sunt larg deschise și animalele sălbatice trec în voie.

În parcarea autostrăzii, au fost văzuți 3 câini veniți din sat pentru a cerși mâncare șoferilor și care pot fi și ei un pericol pe autostradă.

Vasile Sălătioan, președintele unei asociații de vânătoare din județul Cluj, a pfrecizat că este exclus ca o căprioară să poată sări un gard de 2 metri și că cei care au construit autostrada trebuiau să prevadă poduri, pe care să treacă animalele sălbatice, așa cum sunt în Occident (Vezi VIDEO mai jos cu toată declarația). 

Comentarii Facebook