Vineri 20 Septembrie

Goana după PET-uri la Cluj! Pentru a obține ,,prețioasele” sticle, indivizii fac haos pe străzi: ,,Zgomot puternic/ Deșeuri în afara pubelelor’’


De la introducerea sistemului de garanție returnare, unii indivizi, de cele mai multe ori persoane cu posibilități materiale reduse, au transformat reciclatul într-un adevărat job. Aceștia colectează PET-uri din tomberoane și ghene de gunoi, pe care le duc mai apoi la reciclat pentru a câștiga un bănuț în plus. 

Din păcate, de cele mai multe ori persoanele care scotocesc în gunoi după PET-uri fac haos pe străzile Clujului. 

În Gheorgheni de exemplu, clujenii spun că acești indivizi caută prin gunoi la orice oră din noapte, gălăgia fiind infernală. Mai mult, aceștia ar lăsa o mizerie de nedescris în zona tomberoanelor. Un clujean cere Primăriei să încuie zonele de colectare a deșeurilor pentru a opri fenomenul. 

,,În cartierul Gheorgheni, zona Aleea Padiș, ca urmare a monetizării garanției ambalajelor de tip PET, sticlă și aluminiu, este plin de persoane care caută în gunoaie după acestea, făcând zgomot puternic la diferite ore din zi și noapte, distrugând și lăsând deșeuri în afara pubelelor de gunoi. Rog soluționarea prin închiderea spațiilor unde se aruncă deșeurile pentru a stopa aceste practici”, a reclamat clujeanul.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook