Grădina superbă din centrul Clujului care poate fi vizitată și în afara evenimentelor: „La umbra stejarului, cel mai vechi din centru, de peste 150 de ani”


Superba clădire a Academiei Române din centrul Clujului impresionează nu doar prin aspectul său deosebit. Clădirea cultural-artistică ascunde și o grădină cu un stejar care are peste 150 de ani.

Într-un oraș sufocat de betoane, orice petec de iarbă devine o oază de liniște. O grădină părăsită, cu buruieni, a fost transformată în spațiu cultural de către Filiala Cluj a Academiei.

Grădina clădirii construite după cel de-al doilea război mondial, în anul 1949, va fi folosită cu prioritate pentru promovarea unor evenimente culturale ale artiștilor clujeni, însă civicii clujeni spun că aceasta poate fi vizitată și în afar evenimentelor. 

t.jpeg

„Se poate vizita curtea Academiei și în afara evenimentelor, în timpul programului de lucru, eu stau la umbra stejarului, cel mai vechi din centrul Clujului, peste 150 de ani. 

Discutăm cum poate fi declarat arbore remarcabil stejarul, dar și de schițele noastre de acum 5 ani, ale asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS despre cum ar fi curtea deschisă. 

O să mai fie plantări și mobilier urban, felicitări Academiei pentru deschiderea acestui spațiu! Poate când se mai inaugurează vreun spațiu, mai ales de către primărie, și contribuim cu câteva sugestii inițiale, vom fi chemați și noi, civicii, chiar dacă nu 'sfințim' locul”, a transmis activistul civic clujean Adrian Dohotaru. 


Comentarii Facebook