Duminica 8 Septembrie

Grijă mare la aceste mesaje, poți rămâne fără bani cât ai clipi! Iată ce a pățit un clujean: „Eu nici nu am card la BCR și nici la pariuri nu am jucat.”


Infractorii cibernetici au ajuns la un alt nivel și dacă nu ești atent, poți să rămâi fără bani mai repede decât ți-ai putea închipui. 

Fără bani era să rămână și un clujean care a primit un mesaj puțin bizar ce la prima citire l-a speriat destul de tare, fiind pe punctul de suna la numărul afișat pentru a cere lămuriri. 

Mai exact, clujeanul a primit un mesaj în care i se transmitea din partea BCR că i-a fost retrasă suma de 1.100 de lei pentru o tranzacție către o casă de pariuri. 

Norocul său a fost că nu a acționat imediat și a mai citit încă o dată mesajul. 

Captură de ecran din 2024-06-07 la 14.52.51.png

Atunci a realizat că ceva nu se leagă. El nu are nici card la banca respectivă și nici nu a jucat vreodată la pariuri. Mai mult, a observat că deși expeditorul are un număr de telefon normal, numărul de telefon din conținutul mesajului este cam ciudat, iar mesajul nu era scris corect. 

Astfel, și-a dat seama că cel mai probabil este vorba despre o înșelătorie și a ales să-l ignore, dar vrea să-i avertizeze pe ceilalți ca nu cumva să cadă cineva în plasa infractorilor cibernetici. 

Am primit mesajul acesta astăzi. M-am speriat când l-am văzut și chiar am vrut să sun la numărul de telefon ce mi-a trimis mesajul să întreb ce și cum. Bine am făcut că nu am sunat și m-am mai uitat o dată. 

Când am văzut BCR, m-am întrebat ce naiba e asta că eu nici nu am card la BCR și nici la pariuri nu am jucat vreodată. Apoi numărul de telefon din mesaj care nu are legătură cu nici un număr real din România, indiferent că e al unei persoane fizice sau al unei compani. Plus că nici mesajul nu e scris corect. Atunci mi-am dat seama că e vorba de o fraudă sau ceva. Sper să nu cadă nimeni în plasa asta.”, a povestit clujeanul pentru Știri de Cluj. 

Vă reamintim că nici o companie care se respectă nu o să vă ceară vreodată datele personale și nici nu va face tranzacții de care nu știți, în numele vostru. Astfel, ar fi bine să evitați astfel de situații și să le ignorați. 

Comentarii Facebook