Miercuri 16 Octombrie

Hacker în timpul liber! Un clujean de 47 de ani a fost vizitat de DIICOT după ce a ,,spart” un cont de pe o rețea de socializare/ A fost dus la audieri


Un bărbat este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la sistem un informatic și alterarea integrității datelor informatice, după ce a ,,spart” e-mailul unei persoane.

Miercuri, după ce polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Florești, județul Cluj, au descoperit că bărbatul ar fi accesat un cont de pe o rețea de socializare deținut de persoana vătămată, schimbând mai apoi parola.

,,Din cercetările efectuate a reieșit că o persoană, de 47 de ani, ar fi accesat fără drept, un cont creat și deținut de către persoana vătămată, pe o rețea de socializare, după care ar fi modificat numărul de telefon și credențialele asociate, restricționând astfel accesul victimei la cont.

De asemenea, bărbatul ar fi accesat fără drept și un alt cont asociat adresei de e-mail aparținând persoanei vătămate.”, transmite IPJ Cluj.

Mai mult, individul  ar fi accesat fără drept și un alt cont asociat adresei de e-mail aparținând persoanei vătămate. 

Bărbatul a fost dus la audieri. Acestea se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Foto.jpeg

Comentarii Facebook