Iancu Șerbănescu, administratorul Buscat: Avem 850 de locuri de parcare / Ce spune despre parcările de pe marginea drumului
Iancu Șerbănescu, administratorul stațiunii Buscat, i-a replicat primarului din Băișoara, Liviu Ghibu, care l-a acuzat că ar avea numai 40 de locuri de parcare. Serbănescu a spus că sunt la Buscat 850 de locuri de parcare.
Rep: Câte locuri de parcare are stațiunea?
Iancu Șerbănescu: Noi am amenajat parcarile care sunt in administrarea noastra, astfel încat sa incapa într-un caz optim 450 de mașini. Desigur acest număr poate fi mai mic deoarece nu toți soferii respectă indicațiile personalului nostru și lasă distanța mare între masini. De exemplu, sambata au fost 425 de masini deodată. Pe langa acestea am reușit să mai amenajam pe terenul vecin nouă, încă aproximativ 400 de locuri, la care se adaugă locurile cabanelor din jur. Practic sunt aproape 1000 de locuri de parcare. Nu cred ca pe o raza de 200 km mai este vreo statiune montana cu astfel de infrastructura oferită de un privat.
Bănuiesc ca D-l Primar Ghibu a făcut o confuzie cand a spus ca sunt doar 40 de locuri de parcare, aceea fiind parcarea amenajata de către Primăria Băișoara în proximitatea partiei vechi, proprietate a Primăriei.
Rep: Cate locuri de parcare ar fi trebuit sa aibă stațiunea? Este adevărat ca ai fi trebuit să fie 300?
Iancu Șerbănescu: Dacă este vorba de autorizația de construcție am estimat atunci 200 de locuri, dar cum spuneam am reușit sa facem mult mai multe locuri de parcare.
Rep: De ce nu ați închiriat un alt teren pentru a amenaja o parcare mai mare?
Iancu Șerbănescu: De la an la an mărim numărul locurilor de parcare, dar sunt convins ca și D-l Primar știe ca toate terenurile din zona aparțin Composesoratului Muntele Baisorii, care din păcate se afla de ani de zile în conflicte interne. Drept urmare nu avem de la cine închiria în momentul de fata alte terenuri.
Rep: Dacă sunt destule locuri, de ce sunt mașini parcate peste tot pe marginea drumului spre Buscat?
Iancu Șerbănescu: Dintr-un cumul de motive:
1. În aceasta perioada Buscat Resort a fost singurul domeniu schiabil care a putut oferi condiții decente pentru schi si sanius pe o raza de 150-200 km și drept urmare turistii din Cluj și județele limitrofe și-au petrecut zilele libere la Buscat.
2. Lipsa implicării autorităților care sa asigure fluxuri de circulatie. De exemplu pana la ora 12 doar sa urce, iar între orele 12:00-15 :00 sa se urca 15 minute și sa se coboare 15 minute, iar de la ora 15.00 doar sa se coboara.
3. Cand le spunem șoferilor ca nu au voie sa parcheze pe marginea drumului ne spun ca nu este nici un indicator în acest sens.
4. Acest fenomen se intalneste din anii 90 în toata statiunea Baisoara, probabil dacă și jobs in statiune ar fi amenajate cateva sute de locuri de parcare, am putea organiza ski bus-uri și problema s-ar rezolva.
8 Comentarii
cred ca o pus si parcarile de la stadion si sala polivalenta
Cea mai proasta administrare a unui domeniu schiabil. Oameni care habar nu au ce fac si mai sunt si lenesi si indolenti.
Am teren concesionat in zona si vad haosul permanent.
@Non Buscat:
Acolo doar cu recomandare poți concesiona.
Sau ... dacă ești gascan.
@Non Buscat: Cea mai bună. Au telescaun, tunuri şi zăpadă tot timpul. Cea mai proastă este la 1 km, la Băişoara. Un skilift de 60 ani, care omoară skiorii. Serios ?
Ahahahah... măi, și la Iulius sau Polus ar fi invidioși pe voi cu atâtea locuri de parcare, pe o suprafață așa de mică.
Când le-am solicitat patronilor Buscat ca cllienți vechi, o actualizare a unei cartele rămase din sezonul trecut cu curse ne-încheiate, am fost trimis la plimbare, Eii bine, la plimbare mă voi și duce, dar pe alte pârtii. PROȘTI ȘI LACOMI.
Oare dacă am o cartela de 2 ani cu urcări ramase sunt valabile și peste 10 ani ,mi se pare normal sa fie valabile tot sezonul si sa expire sezonul următor
@Sigurrrrrr: Da, pentru ca ai platit acel serviciu