Duminica 8 Septembrie

Imagini dezolante cu Canalul Morii în zona Plopilor. Clujenii cer punți în loc de garduri și alei în loc de parcări: „Merită pus în valoare”


Locuitorii din Cluj-Napoca cer autorităților să valorifice mai bine Canalul Morii în zona Plopilor, evidențiind potențialul neexploatat al acestuia. 

În cadrul unui tur ghidat de specialiști și activiști din echipele Someș Delivery și Someșul nostru, studenții la arhitectură au fost invitați să exploreze Canalul Morii și Someșul, subliniind importanța acestora atât pentru biodiversitate, cât și pentru patrimoniul industrial.

„Canalul Morii merită pus în valoare în zona Plopilor mult mai bine. E concluzia tuturor la turul ghidat de specialiști și activiști din echipele Someș Delivery și  Someșul nostru și invitați pentru studenții la arhitectură care în cadrul unei școli de vară care atrag atentia asupra cursurilor de apă Canalul Morii și Someșul, atât din perspectiva biodiversității, dar și a patrimoniului industrial. 

m4.jpg

Fosta moară de hârtie ar merita valorificată în loc sa fie lăsată să se degradeze, garajele date la o parte și Canalul Morii remeandrat și renaturat, așa cum era în trecut, ca braț secundar al Someșului, proiectul de lărgire a Parcului Rozelor la canal început din toamnă, nu doar promis de autorități, să avem punți în loc de garduri, alei în loc de parcări.

PS: merită rezolvată și problema deversărilor din Pârâul Calvaria în Canalul Morii, apa pute din păcate uneori și e păcat că din Someș vine apă curată de la munte”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”. 

m1.jpg

Comentarii Facebook