Duminica 8 Septembrie

Imagini greu de privit! O clujeancă a făcut o descoperire macabră în Someș: ,,A fost lăsat acolo într-un sac” - FOTO


Un cățel legat și băgat într-un sac de rafie a fost descoperit de o clujeancă în Grigorescu, în râul Someș, lângă podul de metal, astăzi, 13 iulie, în jurul orei 11:00.

Oamenii nu au deloc empatie când vine vorba despre animale. Acesta a fost băgat într-un sac de rafie, aruncat în râul Someș și lăsat să sufere.

Clujeanca a descoperit din întâmplare cățelul rămas fără suflare, în timp ce era la plimbare cu câinele ei. A sunat la poliție și a făcut poze pe care le-a trimis la Știri de Cluj, sperând că cel care a făcut un asemenea act de cruzime șă fie prins. 

Femeia a precizat că atât poliția, cât și Protecția Animalelor Cluj au fost anunțate de ceea ce s-a întâmplat. 

,,Eu am ieșit cu câinele meu pe la 9.00 la plimbare si am intrat in Șomes. Ne-am dus până lângă sac sa vedem ce este acolo. Am realizat rapid că este vorba despre un animal mort băgat în acel sac. Am vorbit cu poliția și cei de la protecția  animalelor, au făcut câteva fotografii si urmau să ducă cadavrul să fie verificat dacă are cip, iar mai apoi să facă următoarele demersuri conform legii" a povestit femeia pentru Știri de Cluj.

Ce a transmis IPJ Cluj cu privire la acest caz:

,,La data de 13 iulie a.c, în jurul orei 10.30, o femeie a sesizat prin SNUAU 112, faptul că în timp ce se afla pe malul râului Someș, în municipiul Cluj-Napoca a observat în râu un sac, iar în interior cadavrul unui exemplar canin.

Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, unde cele sesizate s-au confirmat.

Cadavrul animalului a fost preluat în vederea efectuării necropsiei, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere animalelor cu intenție, fără drept.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu scopul stabilirii situației de fapt, identificării persoanei responsabile și luarea măsurilor legale," a transmis IPJ Cluj.

Acesta este un alt caz de cruzime asupra animalelor în doar câteva săptămâni. Reamintim că acum câteva zile un șofer a fost filmat în timp ce trăgea cu mașina un câine legat cu o sfoară de autoturism. Poliția a amendat cu suma de 10.000 de lei persoana responsabilă.

,,Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

În cauză a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.”, a transmis IPJ Cluj, cu privire la incidentul amintit anterior.


doamne-feresteeee.jpg

doamne-feresteeeeeee.jpg

Comentarii Facebook