Duminica 8 Septembrie

Imaginile dintr-un oraș italian au stârnit discuții aprinse, la Cluj: Pe malul „Someșului” lor/Nu doar suprafețe sigilate - FOTO


Imaginile publicate de o asociație din Cluj cu malul râului Arno din superba Florență au stârnit discuții aprinse pe o rețea de socializare. Proiectul pentru reabilitarea malurilor Someșului se bucură de atenția clujenilor, dar civicii clujeni au spus de nenumărate ori că comunitatea ar fi vrut să beneficieze mai mult de un proiect mai verde, cu amenajări mai puțin invazive.

„La Florența, pe malul Someșului lor, râul Arno și o ilustrare aproximativă despre cum ar putea fi Someșul la nivel metropolitan și în tot județul la o adică, pentru a avea continuitate spre Apuseni ori spre Dej. Nu doar suprafețe sigilate, ci zone permeabile, cu amenajări minim invazive”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”, pentru „Clujul civic”.

Foto. Râul Arno, Florența

o3.jpeg

„Deci neamenajat, nu văd pe nimeni să se plimbe pe acolo, nu sunt piste de biciclete, nu sunt blocuri sau case, nu sunt oameni. Iar pe malul Someșului sunt (acuma) mai mulți copaci decât înainte și mai mulți copaci decât în pozele de mai sus”, a comentat un clujean.

„În oraș e mult mai betonat decât la noi (am văzut asta), în afara orașului așa e și la noi, în Apahida, Florești”, a mai punctat un clujean. 

Administrația Boc a fost criticată în ultimii ani pentru „betonarea” excesivă a orașului. Oamenii spun că și-ar dori să vadă mai multă verdeață și mai puține dale în noile proiecte. 

„Uniunea Europeană nu finanțează proiecte care nu susțin dimensiunea verde și nepoluantă. Nu primim bani europeni, pur și simplu, dacă nu urmărim această dimensiune verde nepoluantă. Veți vedea la sfârșitul proiectului aceste lucruri despre care am vorbit”, declara primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă anul trecut. 

Foto.Someș

som.png

Comentarii Facebook