În lipsa zonelor de agrement în Cluj, oamenii au luat cu asalt Băile Sărate din Ocna Mureş! 60 % din vizitatorii complexului balnear sunt clujeni
Aproape 30.000 de intrări, cu încasări de 1,7 milioane de lei, au fost înregistrate în cele patru săptămâni de la deschiderea Bazei de tratament şi agrement „Băile Sărate” Ocna Mureş din Alba, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.
În mini-vacanţa de Rusalii, numărul zilnic al intrărilor a ajuns la 2.000. În timpul săptămânii, sunt în medie cam 500-700 de turişti în fiecare zi. În jur de 60% sunt turişti veniţi din Cluj.
Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate.
La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani. Se pot face şi abonamente.
Cele mai solicitate sunt bazinele cu apă sărată, cele de interior fiind şi încălzite, urmând ca acelaşi lucru să se întâmple de săptămâna viitoare şi la bazinul exterior.
Băile Sărate din Someșeni stau închise de zeci de ani și sunt în paragină
La Cluj-Napoca, dacă Primăria ar fi cumpărat băile sărate de la Someșeni, acum puteam avea o astfel de bijuterie în Capitala Ardealului, unde oamenii să petreacă timpul liber.
Băile Someșeni au fost o stațiune balneo-climaterică, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Clujului înainte de Revoluție.
Acestea fiind reorganizate în stațiune de către bine-cunoscutul profesor Dominic Stanca în 1927, care era și proprietarul stațiunii. Nămolul și apele minerale de la Someșeni Băi erau folosite cu mult inainte de organizarea profesorului ca tratamente pentru diverse boli, chiar și pentru diabet.
În momentul de față băile sunt dezafectate, necesitând investiții serioase pentru repunerea lor în funcțiune. Au existat mai multe tatonări din partea municipalității pentru a le achiziționa de la urmașii doctorului Stanca și a le reface, dar până în prezent acestea nu s-au soldat cu rezultate concrete.
În perioada interbelică, Băile Someșeni erau o oază de liniște și verdeață, o adevărată stațiune de talie europeană.
4 Comentarii
OSĂ facem și la Cluuj de toate!!!
multumim boc pentru 20 de ani de proiecte de bazine si piscine care mai de care mai grandios...traiasca cincinalul tovarase
Clujenii fug de preturile nesimtite din oras. Sunt centre de agrement in oras si imprejurimi, dar preturile sunt exagerate.