Duminica 8 Septembrie

„În loc de mașini parcate întrevedem promenade”. Clujenii au planurile lor pentru Canalul Morii, mai puține betoane și mai multă verdeață


Activiștii civici clujeni au planuri mari pentru Canalul Morii. Pe unele porțiuni acesta deja revine la lumină, cum ar fi în zona străzii George Barițiu, dar clujenii vor mai mult. Renaturarea canalului fără betoane, cu mai multă verdeață „sălbatică”.

„Știați că poate fi așa sălbatic Canalul Morii? Vedeți Canalul Morii la vărsarea în Someșul nostru, zona Clujana, prezentat echipei Someș Delivery și studenților la arhitectură de proiectanții culoarului metropolitan. 

Noi prezentăm azi, ora 16, de la microhidrocentrală, alături de mai mulți invitați, zona la fel de sălbatică, chiar mai naturală ca lungime, de la începutul Canalului Morii, între Parcul Rozelor și Parcul Sportiv, unde canalul poate fi renaturat pe porțiunea cu garaje și garduri, unde în loc de mașini parcate întrevedem promenade și parcările retrasate puțin mai departe de apă”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”.

Reintegrarea Canalului Morii în spațiile publice din municipiu este o politică publică demarată deja de Primăria Cluj-Napoca. Activiștii civici clujeni spun că au transmis Primăriei mai multe propuneri în ceea ce privește implementarea unor soluții bazate pe natură la ape, însă licitația de proiectare și execuție întârzie de peste un an sa se materializeze. 

u.jpg

Comentarii Facebook