Vineri 20 Septembrie

Incendiu la mansarda unei case din Cluj. Pompierii au intervenit de urgență


O casă de locuit de pe strada Marin Preda din Turda a fost cuprinsă de flăcări, astăzi, 19 august, în jurul orei 09:50. 

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii. Prevenitv, o ambulanță a fost solicitată la fața locului cu toate că nu există persoane rănite. 

În aceste momente pompierii acționează pentru stingerea incendiului care se petrece la mansarda casei. 

,,Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această dimineață pentru stingerea flăcărilor izbucnite într-o casă de locuit situată pe str. Marin Preda din municipiul Turda.

La fața locului au ajuns două autospeciale pentru stins incendii, unde au găsit întregul spațiu interior al casei inundat cu fum și o cameră cuprinsă de flăcări. Locatarii s-au autoevacuat din imobil înaintea sosirii forțelor de intervenție. Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru lichidarea tuturor focarelor și înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cercetările preliminare au arătat că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o exploatare necorespunzătoare a instalației electrice a imobilului, respectiv supraîncărcarea unei prize cu consumatori.

Pentru prevenirea incendiilor la locuințe, vă enumerăm mai jos câteva măsuri recomandate:

 - Instalarea și întreținerea unui detector de fum funcțional în fiecare încăpere și pe fiecare nivel al locuinței.

 - Verificarea și curățarea regulată a sobelor, coșurilor de fum și a sistemelor de încălzire.

 - Evitarea supraîncărcării prizelelor electrice și a folosirii prelungitoarelor în mod excesiv.

 - Stocarea corectă a substanțelor inflamabile, precum lichidele inflamabile sau materialele explozive.

 - Păstrarea unui stingător de incendiu în locuință și cunoașterea modului corect de utilizare a acestuia.

 - Educarea membrilor familiei în privința comportamentului adecvat în caz de incendiu și organizarea unui plan de evacuare.

 - Supravegherea atentă a proceselor de gătit și evitarea lăsării neatenționate a aragazului sau a altor surse de căldură deschise.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play," au transmis reprezentanții ISU Cluj.

FOTO: Turdanews

Comentarii Facebook