Duminica 8 Septembrie

Incendiu la un depozit de pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, lângă Napolact! Pompierii nu au stins încă focul dintr-un perete de 50 mp- FOTO


Incendiu la un depozit de pe Calea Baciului din Cluj-Napoca! Flăcările au izbucnit în interiorul unui perete

UPDATE 17:00

Din primele date, incendiul ar fi fost cauzat de un scurt circut. 

UPDATE ora 11:00

Pompierii clujeni sunt încă la fața locului și acționează pentru stingerea incendiului izbucnit la un depozit de pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, din zona Napolact. Acțiunea este dificilă din cauza faptului că focul se manifestă în interiorul unui perete de 50 mp. Din cauza dimensiunilor uriașe ale peretelui, ar exista un risc foarte mare dacă acesta ar fi pur si simplu distrus. Așa că pompierii clujeni sapă treptat în perete pentru a lichida pe rând multiplele focare din interior. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au declarat pentru Știri de Cluj că incendiul a fost anunțat la 112 de oamenii care s-au speriat de fumul foarte gros din interiorul depozitului.  Când echipajele au ajuns la fața locului, au crezut inițial că ar putea fi vorba de un aparat care arde și din cauza căruia este atât de mult fum.

”După ce au verificat absolut toată incinta, prin fumul foarte dens, căci tot depozitul era inundat de fum, și-au dat seama că, de fapt, focul este în interiorul acelui perete de 50 mp. De atunci echipajele noastre sapă câte puțin în acel perete are și o izolație făcută din materiale ușor inflamabile, ca să lichideze pe rând focarele”, au declarat pentru Știri de Cluj reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj

-------------------------------------------------------------------------------------

Știrea inițială

În această dimineață, pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca au fost alertați în legătură cu un incendiu izbucnit la un depozit situat pe Calea Baciului, din Cluj-Napoca. Fumul gros care ieșea din clădire a atras atenția trecătorilor.

La sosirea echipajelor de intervenție, aceștia au găsit depozitul învăluit într-un nor dens de fum. După o primă evaluare, s-a descoperit că incendiul se manifesta în interiorul unui perete al clădirii. Pompierii au acționat rapid pentru a stinge focul, concentrându-se pe acea zonă specifică, dar și căutând eventuale focare ascunse care ar putea reaprinde incendiul.

Operațiunea de stingere a flăcărilor este complexă din cauza accesului dificil la locul incendiului. 

Până în prezent, nu s-au raportat victime. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să investigheze cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, pentru a preveni astfel de incidente în viitor. 


”Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au fost alertați în această dimineață cu privire la faptul că iese fum dintr-un depozit situat pe Calea Baciului. Odată ce au ajunse la fața locului, echipajele au găsit spațiul depozitului inundat cu fum. Mai exact, incendiul se manifestă în interiorul unui perete, iar pompierii acționează pentru stingerea acestuia, căutând de asemenea eventuale focare ascunse. Nu există pericol de extindere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. 

FOTO ilustrativ. Revenim cu informații


Un alt incendiu, tot pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, a avut loc în luna februarie 2024, când depozitul Kazan a ars. 

Incendiu puternic pe Calea Baciului, Cluj-Napoca! Arde depozitul Kazan. Oamenii s-au alertat - VIDEO / FOTO

Imaginile de atunci cu depozitul ars din temelii au impresionat tot Clujul

incendiu depozitul Kazan.jpg


Comentarii Facebook