Incident grav într-un parc din Cluj! Un copilaș de un an a căzut de la aproape 2 metri, de pe un tobogan: „S-a accidentat, a venit și ambulanța”


Un incident grav a avut loc joi, 24 octombrie, într-un parc din cartierul Gheorgheni, situat la intersecția străzilor Constantin Brâncuși și Axente Sever. Un copilaș de un an și opt luni s-a accidentat grav, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ 1,7 metri.

Micuțul s-ar fi dat pe unul dintre tobogane, moment în care a alunecat printre elementele structurale ale acestuia, din cauza unei deschideri prea mari. Potrivit martorilor, un echipaj de ambulanță a fost solicitat de urgență la fața locului și a acordat îngrijiri medicale copilului.

Martorii la eveniment au solicitat intervenția Primăriei Cluj-Napoca pentru a spori siguranța copiilor la locul de joacă. 

În parcul de copii de la intersecția C. Brâncuși și Axente Sever, la locul de joacă nou construit, unul dintre tobogane (cel roșu în formă de spirală) are o deschidere mare între elementele lui, iar un copil de 1 an și 8 luni a alunecat și a căzut de la o înălțime de 1,7 m. S-a accidentat destul de grav și a fost necesară intervenția unui echipaj de ambulanță. Cred că ar trebui acoperit spațiul respectiv pentru a evita accidente similare pe viitor”, a semnalat un martor la eveniment.  

Este obligatoriu să fie pusă o bucată de lemn pentru a acoperi acest spațiu, deoarece este prea mare și astăzi un copil a căzut de acolo. Distanța este de aproximativ 1,3 metri. A intervenit și ambulanța, ceea ce demonstrează că este foarte periculos”, a sesizat o altă persoană.

Locuitorii din zonă au mai atras atenția asupra necesității de a înlocui covorul de protecție din parcul de joacă.

Ar fi foarte util și benefic dacă s-ar putea schimba covorul de protecție de pe jos, pentru siguranța copiilor. În urma montării noului loc de joacă, au rămas multe pietre, iar schimbarea covorului anterior menționat ar fi necesar”, a solicitat un clujean.

Comentarii Facebook